ΣΠΟΡ

Wimbledon: Ο νέος (Αλκαράθ) κόντρα στον παλιό (Τζόκοβιτς) για τον τίτλο

Wimbledon: Ο νέος (Αλκαράθ) κόντρα στον παλιό (Τζόκοβιτς) για τον τίτλο

Η μέρα του μεγάλου αγώνα στο Grand Slam του Λονδίνου, με τον τελικό που οι περισσότεροι φίλοι του αθλήματος περίμεναν με αγωνία.

Στα 36 του χρόνια ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναζητά ένα ακόμη… διαμάντι στο στέμμα του. Στα 20 του, όμως, ο Κάρλος Αλκαράθ… πολιορκεί το βασίλειο. Ο τελικός που πολλοί προέβλεπαν κι ακόμη περισσότεροι ήθελαν να δουν στο γρασίδι του Wimbledon, είναι γεγονός. Τα λεπτά μετρούν αντίστροφα για το πρώτο σερβίς του σπουδαίου αγώνα.

Ο παλιός κόντρα στον νέο. Δύο κορυφαίοι τενίστες, με τον ένα να είναι στη δύση της καριέρας του και τον άλλο στην αρχή της. Πέρα απ’ το τρόπαιο του ιστορικού τουρνουά στο τένις, οι δυο τους διεκδικούν και κάτι ακόμη. Μετά τον αγώνα ο νικητής θα είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Κανονική… στέψη!

Στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές οι δύο κορυφαίοι τενίστες. Η πρώτη ήταν στη Μαδρίτη το 2022. Στο τουρνουά της πατρίδας του, ο Αλκαράθ είχε επικρατήσει 2-1 σετ στον προημιτελικό. Κάνοντας μάλιστα ανατροπή απέναντι στον «Νόλε».

Η δεύτερη φορά ήταν και πάλι σε προημιτελικό, αλλά σε σαφώς σπουδαιότερο επίπεδο. Στο Roland Garros που διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες. Εκεί το ματς έδειχνε να είναι ντέρμπι, μέχρι που ο Ισπανός αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία δύο σετ. Έτσι έχασε με 3-1 απ’ τον Τζόκοβιτς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του γεννημένου το 2003 Αλκαράθ, που θα βρει απέναντί του σε τελικό έναν απ’ τους δύο μεγάλους της εποχής. Τζόκοβιτς ή Ναδάλ.

Ο σπουδαίος τελικός του Wimbledon είναι ο αγώνας που όλοι θα περίμεναν. Ένα ραντεβού με την ιστορία που είχαν «κλείσει» καιρό Τζόκοβιτς και Αλκαράθ και δε γινόταν να το χάσουν. Το τελετουργικό του σπουδαίου παιχνιδιού θα αρχίσει στις 16:00. Ο τελικός του Wimbledon θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ το Novasports Prime.