ΣΠΟΡ

Άιρον Σέικ: Πέθανε ο θρύλος του WWE

Άιρον Σέικ: Πέθανε ο θρύλος του WWE

Ο Άιρον Σέικ έγινε γνωστός για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος WWE, από τον Μπομπ Μπάκλουντ, που το είχε στην κατοχή του για περίπου έξι χρόνια.

Ο θρύλος του WWE «The Iron Sheik (Άιρον Σέικ)» πέθανε από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με το TMZ Sports.

Ο παλαιστής, το πραγματικό όνομα Hossein Khosrow Ali Vaziri, πέθανε σε ηλικία 81 ετών τον περασμένο μήνα.

Γεννήθηκε στο Ιράν, αλλά έγινε παγκόσμιος σούπερ σταρ τη δεκαετία του 1980, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών της WWF το 1983.

ο Άιρον Σέικ έγινε γνωστός για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος WWE, από τον Μπομπ Μπάκλουντ, που το είχε στην κατοχή του για περίπου έξι χρόνια.

Εκείνη την εποχή, ο Άιρον Σέικ προκαλούσε τους άλλους παλαιστές να ξεφύγουν από την οδυνηρή του λαβή, το Iron Clutch. Μετά από αρκετές προσπάθειες άλλων παλαιστών, ο τότε ανερχόμενος Χαλκ Χόγκαν κατάφερε να αποδράσει από τη λαβή.

Επίσης, ο Σέικ είναι εκείνος που ηττήθηκε από τον Χαλκ Χόγκαν, για να κατακτήσει ο τελευταίος τον πρώτο του μεγάλο τίτλο. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 ήταν αντιπαθητικός προς το κοινό, με το σενάριο που του δινόταν να υποδυθεί.

Απο το 2004 και μετά, άρχισε να δίνει συνεντεύξεις εναντίον της επιχείρησης της πάλης και εξυβρίσεις άλλων παλαιστών (κυρίως του Χαλκ Χόγκαν), που τράβηξαν τη προσοχή του κόσμου και τον έκαναν γνωστό στους νεότερους οπαδούς της πάλης.