ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Στον τελικό του Παγκοσμίου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς - Ώρα και κανάλι

Λευτέρης Πετρούνιας: Στον τελικό του Παγκοσμίου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς - Ώρα και κανάλι
Eurokinissi

Λευτέρης Πετρούνιας: Το «παρών» στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αμβέρσα δίνει το Σάββατο (07/10) ο Έλληνας πρωταθλητής, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το ένα και μοναδικό «εισιτήριο» για το ολυμπιακό τουρνουά στην γαλλική πρωτεύουσα θέλει να «τσεκάρει» ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην Αμβέρσα, ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.

Ο 32χρονος αθλητής προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (07/10) έχοντας τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία, μια και συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς, πίσω από τον Γιανγκ Λιού, όπου ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Κίνας συγκέντρωσε 15,200 βαθμούς.

Στόχος του «Βασιλιά των κρίκων» δεν είναι μόνο ένα μετάλλιο, αλλά και το μοναδικό «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που δίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τέσσερις αντιπάλους στον τελικό, στη «μάχη» για την πρόκριση στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα πρέπει να υποσκελίσει έναν εκ των Νικίτα Σιμόνοφ από το Αζερμπαϊτζάν, Βίντσεντς Χεκ από την Αυστρία και τους Αρμένιους Αρτούρ Αβετισιάν και Βαχάγκν Νταβτιάν, καθώς οι υπόλοιποι φιναλίστ του τελικού, οι Κινέζοι Γιανγκ Λιού και Χάο Γιόου και ο Χάρι Χέπγουορθ από τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο τελικός των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας αναμένεται να ξεκινήσει στις 17:45 το απόγευμα του Σαββάτου (07/10). Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα παρουσιάσει τρίτος το πρόγραμμά του, ενώ τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από την ΕΡΤ2.

Σχετικές ειδήσεις