ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Αθήνας: Τρίτος στον τελικό ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Παγκόσμιο Κύπελλο Αθήνας: Τρίτος στον τελικό ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Με μία πολύ σπουδαία εμφάνιση ολοκλήρωσε ο Απόστολος Χρήστου τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κολύβησης της Αθήνας.

Ο Ελληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα στα 100μ ύπτιο και τερμάτισε τρίτος σε 53.61, χάνοντας για λίγο τη δεύτερη θέση από τον Νοτιοαφρικανό Πίτερ Κέτζε, που έκανε 53.49. Καθαρά πρώτος ήταν ο Ιταλός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Τόμας Τσέκον, με 52.73.

Ο Χρήστου, που είχε αγωνιστεί την περασμένη εβδομάδα και στο αντίστοιχο μίτινγκ του Βερολίνου, θα συνεχίσει την επόμενη εβδομάδα στον τρίτο και τελευταίο σταθμό της σειράς, στη Βουδαπέστη.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων, η Κέιλι ΜακΚίοουν, έκανε το «3 στα 3» στα αγωνίσματα του υπτίου, καθώς κυριάρχησε και στα 200μ. με ρεκόρ αγώνων, 2:06.02, δύο δευτερόλεπτα μπροστά από την Αμερικανίδα Κέιτι Γκράιμς (2:08.01).

Η Αυστραλή Ολυμπιονίκης έχει πάρει ήδη τους βαθμούς που χρειαζόταν από το μίτινγκ της Αθήνας (αφού στη γενική κατάταξη μετράνε μέχρι τρία αγωνίσματα για κάθε αθλητή/τρια), παραταύτα θα κολυμπήσει ξανά στην τελευταία κούρσα του προγράμματος, τα 200μ. μικτή ατομική.