ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Μπήκε στο WTA Finals! Αποσύρθηκε η Μούχοβα

Μαρία Σάκκαρη: Μπήκε στο WTA Finals! Αποσύρθηκε η Μούχοβα
EPA/WU HAO, AΜΠΕ

Μαρία Σάκκαρη: Το «παρών» στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν, το WTA Finals θα δώσει τελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς η Καρολίνα Μούχοβα ανακοίνωσε την απόσυρσή της.

Η κορυφαία τενίστρια της χώρας μας είχε αναδειχθεί Νο9 στο Race, βάσει των αποτελεσμάτων που είχε μέσα στη σεζόν και ήταν η πρώτη επιλαχούσα για το WTA Finals, όπου μετέχουν οι 8 καλύτερες αθλήτριες και το οποίο θα λάβει χώρα στο Κανκούν στο Μεξικό, από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Αρχικά, η οκτάδα είχε συμπληρωθεί από τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σβιόντεκ, Κόκο Γκοφ, Έλενα Ριμπάκινα, Τζέσικα Πεγκούλα, Ονς Ζαμπέρ, Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Καρολίνα Μούχοβα, ωστόσο, η τελευταία ανακοίνωσε την απόσυρσή της, λόγω τραυματισμού.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένη που ανακοινώνω ότι θα χάσω το πρώτο μου WTA Finals στο Κανκούν. Μαζί με την ομάδα μου και τους γιατρούς κάναμε τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα στον καρπό. Δυστυχώς χρειαζόταν περισσότερος χρόνος από όσο ελπίζαμε και γι' αυτό έπρεπε να πάρω αυτή τη δυσάρεστη απόφαση. Εκτιμώ πολύ τη στήριξη του κόσμου, θα κάνω ό,τι μπορώ να επιστρέψω το 2024 και να έχω άλλη μια ευκαιρία να είμαι μέρος του WTA Finals», έγραψε στο Instagram η 27χρονη Τσέχα.

Αυτό σημαίνει πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα δώσει το «παρών» στο WTA Finals και μπαίνει ως No8 στο Race. Στο τουρνουά θα δημιουργηθούν δύο γκρουπ, με επικεφαλής τις Σαμπαλένκα και Σβιόντεκ και στην συνέχεια από round robin, οι δυο πρώτες θα περάσουν στα ημιτελικά.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο WTA Finals και τις δύο πρώτες φορές είχε βρεθεί μέχρι τα ημιτελικά.

Σχετικές ειδήσεις