ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τα άπταιστα ελληνικά του «Νόλε» και τα μυθικά χρήματα που κέρδισε στο ATP Finals

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τα άπταιστα ελληνικά του «Νόλε» και τα μυθικά χρήματα που κέρδισε στο ATP Finals
AΠΕ - ΜΠΕ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στο ATP Finals και κέρδισε μέσα σε μια εβδομάδα όσα χρήματα βγάζει σε μια ολόκληρη σεζόν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της EuroLeague.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει αφήσει ρεκόρ για ρεκόρ και επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο.

Με μια επιβλητική εμφάνιση κατέκτησε και το ATP Finals, επικρατώντας εύκολα στο Τορίνο του... γηπεδούχου Γιανίκ Σίνερ με 2-0 σετ, για να φτάσει τα 7 τρόπαια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα μίλησε και... ελληνικά!

Με αυτόν τον τρόπο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά και εκτός από δόξα θα βάλει στον λογαριασμό του και ένα μυθικό ποσό. Ο Σέρβος πήρε συνολικά το ποσό των 4.041.153 ευρώ, αφού ηττήθηκε μόλις σε ένα ματς (στην πρεμιέρα των ομίλων από τον Σίνερ) στην πορεία του μέχρι την κατάκτηση του ATP Finals.

Δηλαδή έβγαλε σε μια εβδομάδα όσα βγάζει όλη τη σεζόν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της EuroLeague, ο Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές (4 εκατ. ευρώ το χρόνο).

Από την πλευρά του ο Γιανίκ Σίνερ έχασε την ευκαιρία να πάρει 4.398.414 σε περίπτωση που κατακτούσε τον τίτλο αήττητος, ωστόσο δεν σημαίνει ότι έφυγε με άδεια χέρια. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Τορίνο όντας πλουσιότερος κατά 2.382.186 ευρώ!