ΣΠΟΡ

ATP Finals: Ανίκητος ο Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον ιστορικό 7ο τίτλο του! (vids)

ATP Finals: Ανίκητος ο Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον ιστορικό 7ο τίτλο του! (vids)
AΠΕ - ΜΠΕ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε Ιστορία κατακτώντας το 7ο ATP Finals της καριέρας του, παίρνοντας εκδίκηση από τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, μέσα στο Τορίνο. 

Είναι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και συνεχίζει να το δείχνει στα 36 του χρόνια.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε τη συνδρομή του Γιανίκ Σίνερ για να προκριθεί από τον όμιλο του ATP Finals (ο Ιταλός είχε νικήσει τον Σέρβο στην πρεμιέρα και την 3η αγωνιστική επικράτησε του Χόλγκερ Ρούνε παρότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και με ήττα θα άφηνε εκτός συνέχειας τον «Νόλε»), αλλά αφού βρέθηκε στα ματς που κρίνουν τίτλους ήταν ανίκητος.

Χωρές να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Ιταλού στον τελικό του τελευταίου τουρνουά της χρονιάς και το κατέκτησε για 7η φορά στην καριέρα του, περισσότερες από κάθε άλλον τενίστα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρότζερ Φέντερερ.

Αυτή τη στιγμή ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους σε Grand Slam (24), σε Tour Finals (7) και σε Masters (40).

.

Στο πρώτο σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε σαν κομπιούτερ. Δεν έκανε το παραμικρό λάθος και εκμεταλλεύτηκε κάθε ολιγορία του αντιπάλου του, ο οποίος έμοιαζε να έχει... πνιγεί από το άγχος.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε γρήγορα break και στη συνέχεια έφτασε χωρίς να μοχθήσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ, θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη. Ο Σίνερ δεν τα παράτησε, ανέβασε την απόδοσή του και είχε ευκαιρίες για να πάρει πίσω το break, αλλά τις έχασε απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, με τον Σέρβο να φτάνει στο 6-3 και τη νίκη.