ΣΠΟΡ

Μιχάλης Ζαμπίδης: Συγκλονίζει ο Iron Mike - «Δεν απολαμβάνα τους αγώνες, βασανιζόμουν...»

Μιχάλης Ζαμπίδης: Συγκλονίζει ο Iron Mike - «Δεν απολαμβάνα τους αγώνες, βασανιζόμουν...»

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποκάλυψε πώς διαχειρίστηκε την περίοδο που βίωσε έντονο άγχος, αλλά και για την απόφασή του να ξεκινήσει NLP για να το ξεπεράσει.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης μίλησε στο «Happy Day» για την πολιτική σκηνή και την εκλογή του στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, για τη σχέση του με τη σύζυγό του, Μαρία, αλλά και με τα παιδάκια του, για τον αθλητισμό αλλά και το κίνητρο που του πρόσφερε το να θεωρείται... outsider.

Η αναφορά στην περίοδο που βίωσε έντονο άγχος αλλά και η απόφασή του να ξεκινήσει NLP για να το ξεπεράσει.

Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ζαμπίδης:

«Σίγουρα θέλει πρόγραμμα και σίγουρα θέλει κίνητρο. Για εμένα η Σοφία και η Αγάπη, γενικότερα η οικογένεια μου είναι το κίνητρό μου. Η Μαρία φροντίζει τη... συμμορία και εγώ αντίστοιχα τρέχω για τη συμμορία. Τα κορίτσια είναι 1,5 ετών, δεν έχουν φάει ζάχαρη δεν το ξέρουν ακόμη. Θα φάνε το μέλι τους, θα φάνε το γλυκάκι τους, δεν τους στερούμε τίποτα και όταν τους δίνουμε κάποιο γλυκό το διαχειρίζονται» ανέφερε αρχικά.

Για να συμπληρώσει: «Με τη Μαρία έχουμε λίγο χρόνο, είναι απαιτητικά τα προγράμματα, να είναι καλά οι γιαγιάδες μας. Το συζητάμε ώριμα και με αγάπη. Ξέρουμε ότι η ζωή μας δεν θα είναι απλή, έχουμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, σαν προετοιμασία αγώνα. Το σκληρό κομμάτι το αντέξαμε. Υπήρχε περιόδος που είχαμε ένταση, χαθήκαμε, δεν μπορούσε να δει ο ένας τον άλλον. Με τον πρώτο χρόνο ειδικά... είναι ζόρι για το ζευγάρι, είχε εντάσεις όλο αυτό».

«Τα πρώτα μου χρήματα τα έβγαλα στα 16 μου, απο πολύ μικρή ηλικία, δεν επιβάρυνα τους γονείς μου και αντίστοιχα ό,τι έβγαζα το έδινα πάλι στον πρωταθλητισμό. Η μαμά μου τα περισσότερα χρόνια ήταν σπίτι και ο μπαμπάς μου δούλευε στην οικοδομή, σκληρή δουλειά», ανέφερε για την παιδική του ηλικία και πρόσθεσε:

«Ως παιδί δεν τσακωνόμουν ποτέ, σίγουρα έχουμε συνειδητούς και υποσυνείδητους θυμούς που υπάρχουν μέσα μας και τους εξωτερικεύουμε με διάφορους τρόπους. Ότιδήποτε κακό ενιωθα, το επένδυσα σε τέχνη μέσα από ένα άθλημα το οποίο είναι ρεαλιστικό και με έκανε να ισορροπώ και να νιώθω καλά».

Τέλος μίλησε για την καριέρα του και το έντονο άγχος που βίωσε: «Είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή και ακόμη πιο δύσκολο να κρατηθείς. Έχεις μετά πολύπλευρους αγώνες, δεν είναι μόνο ο αντίπαλος μέσα στο ρινγκ. Όσο πιο ασήμαντο και μικρό με θεωρούσαν τόσο περισσότερο μου άρεσε αυτό το σοκ μέσα στο ρινγκ. Μετά από 180 αγώνες έχω 26 ήττες, ήταν καλές, άσχετα αν πόνεσε...

Tο NLP με βοήθησε να διαχειριστώ το άγχος γιατί είχε αρχίσει να με βαραίνει όταν άρχισα να παίρνω παγκόσμιους τίτλους, να γεμίζω στάδια, να βγαίνω και να έχω όλες τις κάμερες επάνω μου. Εκεί πρέπει να το διαχειριστείς...

Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και είχε αρχίσει να με πνίγει όλο αυτό. Θυμάμαι ότι ήμουν με 6% λίπος και η κοιλιά μου ήταν πρησμένη, είχα κάνει διάφορες εξετάσεις, νόμιζα ότι κάτι έχω...» ανέφερε μεταξύ άλλων.