Μαραθώνιος Αθήνας: Τα ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης

Μαραθώνιος Αθήνας: Τα ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης

Δίχως προηγούμενο θα είναι ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός, καθώς ήδη η απήχηση που έχει στον κόσμο είναι πολύ μεγάλη ενόψει του αγώνα της Κυριακής 9 Νοεμβρίου

Οι εθελοντές θα είναι 2.200, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ για τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εργαστούν περισσότεροι από 500 ένστολοι αστυνομικοί. Μαζί τους θα είναι 150 άτομα από το ΕΚΑΒ, έτοιμα να βοηθήσουν σε κάθε απρόοπτο που έχει σχέση με την υγεία των δρομέων και των θεατών.

Συνολικά, το ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί για θα είναι περισσότερα από 5.000 άτομα που θα διασφαλίζουν τη σωστή οργάνωση, διεξαγωγή και ασφάλεια των 35.000 δρομέων και των 55.000 συνοδών τους.

Οι 35.000 δρομείς που θα πάρουν μέρος θα έχουν στην διάθεση τους 270.000 μπουκαλάκια νερό, 47.000 ισοτονικά ποτά και άλλους τόσους χυμούς, ενώ για την απαιτούμενη ενέργεια θα έχουν 26.000 ενεργειακές μπάρες, αλλά και 50.000 μπανάνες!

Εντυπωσιακοί είναι και οι αριθμοί με τα οχήματα της διοργάνωσης, καθώς θα χρησιμοποιηθούν 2.200 λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους δρομείς στην αφετηρία του Μαραθώνα, δημιουργώντας ένα κονβόι μήκους επτά χιλιομέτρων. Επίσης θα επιστρατευτούν και 22 φορτηγά που θα μεταφέρουν τα ρούχα των αθλητών από τον Μαραθώνα, στο Ζάππειο με το αντίστοιχο κονβόι να φτάνει τα τρία χιλιόμετρα.

Στα οχήματα συμπεριλαμβάνονται και τα δύο μεγάλα γερανοφόρα οχήματα που θα χρησιμεύσουν σε περίπτωση βλάβης των λεωφορείων αλλά και τα πέντε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθούν κάγκελα συνολικού μήκους πέντε χιλιομέτρων για την ανάλογη περίφραξη σημείων στην διαδρομή και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.