Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Ιακωβίδης: «Δεν είχα λεφτά για βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια - Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες»

Newsbomb

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα κατάθεση ψυχής από τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που έχει βιώσει, ενώ υπογράμμισε ότι: «Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη».

Ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν στιγμές που δεν είχε λεφτά ούτε για βενζίνη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι παίρνει 200 ευρώ για την προετοιμασία του από την ομοσπονδία κι ότι δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει να αγωνίζεται με χορηγούς, από τη στιγμή που συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Όσα είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης...

Για το «κύμα» συμπαράστασης που πήρε: «Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη. Σταματώ, διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους».

Για την στήριξη του κόσμου και την συνέχεια της καριέρα του: «Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα».

Για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει: «Τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια, 16 άτομα τραυματίστηκαν