Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Σοφία Μπεκατώρου: Έτσι βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση (videos)

Newsbomb

Σοφία Μπεκατώρου: Η Ελληνίδα ιστιοπλόος αποκάλυψε τι ήταν αυτό που την έκανε να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Λίγες ώρες μετά την παρουσία της στη δίκη του προπονητή της ιστιοπλοϊας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4».

Η πρώην αθλήτρια εξέφρασε την απογοήτευση της που η αθλητική οικογένεια δεν απομάκρυνε τον άνθρωπο, τον οποίο κατήγγειλε με επίσημα έγγραφα, ενώ αποκάλυψε ότι αφορμή για να μιλήσει αποτέλεσε η δήλωση ενός γονέα, ο οποίος είχε πει σε μια συνεστίαση ότι κάποιος παρενοχλούσε παιδιά.

«Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρξαν 2-3 φορές που αισθάνθηκα έτοιμη να μιλήσω αλλά δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να το υποστηρίξω», ανέφερε η Μπεκατώρου, η οποία συνέχισε, λέγοντας: «Ο κόσμος με αγκάλιασε, είχα υποστήριξη από ανθρώπους που δεν ήξερα ποτέ και επειδή χρειάζεται δύναμη για να μιλήσεις, κάνω κι εγώ ότι μπορώ για να δικαιωθούν και άλλα θύματα».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί δεν μίλησε νωρίτερα, λέγοντας ότι: «υπάρχει ανασφάλεια που σε περιορίζει και σου δίνει την εντύπωση ότι ποτέ δεν θα δικαιωθείς. Το θάρρος το πήρα όταν απλά αποφάσισα πως ό,τι συνέπεια κι αν υπάρχει, θα υποστηρίξω αυτό που έχει συμβεί για να μπορέσω να ζήσω ειρηνικά με τον εαυτό μου και να αποτάξω ό,τι κακό κουβαλούσα. Ήταν πολύ βαθιά θαμμένο αλλά ξεπηδούσε από μέσα μου».

Τέλος, ερωτηθείσα για το πως βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, ανέφερε: «Η αφορμή ήταν σε κάτι άσχετο... Σε ένα παιδικό πάρτι άκουσα από έναν γονιό που ανέφερε ότι κάποιος την πέφτει σε παιδιά. Και εκεί ήρθε στο μυαλό μου. Εκεί πήρα δύναμη για να βοηθήσω κάποιον άλλον, ότι εγώ κουβαλάω αυτόν τον σταυρό και δεν δέχομαι να τον κουβαλήσει άλλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική κακοκαιρία «Διομήδης»: Νεκρός σε ρέμα εντοπίστηκε άνδρας στις Σέρρες- Αγνοείται η σύζυγός του

Καιρός τώρα: Χιονίζει στη Μαλακάσα! Μάχη να μείνει «καθαρή» η Εθνική- Πού θα χτυπήσει ο «Διομήδης»

Αγωνία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του