«Αιχμάλωτος» της «Όμικρον» ο αθλητισμός: Καθημερινή μάχη των ομάδων με τον κορονοϊό

Βαγγέλης Πάτας

Intime

Κορονοϊός: Σε καθημερινή μάχη έχει μετατρέψει η μετάλλαξη «Όμικρον» την αποφυγή της διασποράς για τις ομάδες όλων των αθλημάτων.

Η υψηλή μεταδοτικότητα της «Όμικρον» έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα στους συλλόγους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Οι ομάδες δίνουν μεγάλη μάχη για να αποφύγουν την έξαρση των κρουσμάτων, ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Επιστροφή στις προπονήσεις με κρούσματα

Ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε την Τετάρτη (29/12) ότι τέσσερα μέλη του διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, εκ των οποίων τα τρία είναι ποδοσφαιριστές. Επίσης, Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Σμύρνης ήταν άλλες δύο ομάδες της Super League που η επιστροφή στις προπονήσεις συνδυάστηκε με νέα κρούσματα, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον «Άγιαξ της Ηπείρου» προέκυψαν οκτώ θετικά δείγματα στους καθιερωμένους ελέγχους που έγιναν.

Συνεχόμενοι οι προληπτικοί έλεγχοι

Στις ομάδες τόσο της Super League, όσο και της Basket League έχουν αντιληφθεί για τα καλά ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα πλέον αυστηρά μέτρα πρόληψης. Μόνο έτσι η κατάσταση δεν θα ξεφύγει για τα καλά και γι’ αυτό το προσεχές διάστημα τα τεστ θα είναι συνεχόμενα, ανεξαρτήτως των αγώνων. Αυτό υπογράμμιζαν χθες (29/12) στην ΑΕΚ, όπου δύο ποδοσφαιριστές μπήκαν σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «Ένωση» έγιναν επαναληπτικά τεστ σε παίκτες που υπήρχε η… υποψία ότι μπορεί να έχουν νοσήσει. Το ίδιος έγινε και στην ΑΕΚ Β’, με όλα τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν συνολικά 15 νοσούντες!

Ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι ακόμη ένα μέλος του σταφ νόσησε από τον ιό, φτάνοντας τα εφτά κρούσματα, ενώ στον Ολυμπιακό μετρούν οκτώ, κάτι που οδήγησε στην αναβολή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ. Εν κατακλείδι, οι δύο «αιώνιοι» έχουν μαζί 15 νοσούντες.

Γενικότερα, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει στη Euroleague, όπου τα συνολικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 50 και τέσσερα ματς της 18ης αγωνιστικής αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οκτώ από τις 18 ομάδες έχουν τουλάχιστον ένα άτομο που είναι θετικό, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αρμάνι Μιλάνο να είναι στη χειρότερη κατάσταση, έχοντας 11!

Το βράδυ στο ΟΑΚΑ ο πρώτος αγώνας με 1.000 θεατές

Μέσα σε όλα αυτά οι ομάδες καλούνται πλέον να προσαρμοστούν και στα νέα δεδομένα που ισχύουν από σήμερα (30/12) για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός έπεσε «θύμα» της… επίσπευσης των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου. Ο αποψινός αγώνας (21:00) του «τριφυλλιού» με τη Ζαλγκίρις θα είναι ο πρώτος, ο οποίος θα διεξαχθεί με την παρουσία μόνο 1.000 οπαδών στις εξέδρες. Η «πράσινη» ΚΑΕ, μέσω ανακοίνωση της, ενημέρωσε ότι δικαιώμα εισόδου στο ΟΑΚΑ θα έχουν μόνο όσοι είναι κάτοχοι διαρκειάς και θα υπάρξει διαδικασία, στην οποία θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει στους φιλάθλους της πως εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, τα οποία τίθενται σε άμεση ισχύ την 30η Δεκεμβρίου, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πληρότητας στα γήπεδα κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων μειώνεται και πλέον ανέρχεται στο 10% της χωρητικότητας με μέγιστο όριο τους 1.000 θεατές.

Κατά συνέπεια, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλυφθούν οι πολλαπλάσιες ανάγκες όλων των φιλάθλων μας. Δυστυχώς, οι μοναδικοί που θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο μέχρι να αρθούν οι νέοι περιορισμοί θα είναι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, όπως είχαμε ανακοινώσει πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Για τους φίλους μας που έχουν στην κατοχή τους μεμονωμένα εισιτήρια για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις (30/12), ξεκαθαρίζουμε πως θα τους επιστραφεί το αντίτιμο αυτών.

Για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που επιθυμούν να παρευρεθούν στην αυριανή αναμέτρηση, ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 1000 θεατών.

Ζητούμε την κατανόηση σας και ευχόμαστε να σας έχουμε σύντομα όλους στο πλευρό μας.

Διαδικασία εξασφάλισης θέσης για τον αυριανό αγώνα:

1. Είσοδος στο viva.gr (το σύστημα θα ανοίξει στις 30/12 - 10:00)
2. Επιλογή θεάματος - Panathinaikos BC OPAP - Zalgiris Kaunas (1000 ATOMA)
3. Εισαγωγή στο πεδίο «Κωδικός» του ΑΜΚΑ ή του Αριθμού Διαβατηρίου που χρησιμοποιήσατε κατά την αγορά του διαρκείας σας
4. Έκδοση πρόσκλησης

Για την είσοδο στο γήπεδο πρέπει να προσκομίσετε:

1. Την πρόσκληση που έχετε εκδώσει
2. Το εισιτήριο διαρκείας σας
3. Έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
4. Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης

Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής σας στο γήπεδο.

Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αποκλειστικά από τις θύρες 3, 11 και VIP».

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι μόνο οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο ματς με τη Ζαλγκίρις, όπου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.paobc.gr

«Βράζει» η αθλητική Ευρώπη

Το πρόβλημα, φυσικά, δεν αφορά μόνο τους ελληνικούς συλλόγους, αλλά και τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία λίγες ημέρες από την επιστροφή των οκτώ που είχαν νοσήσει, ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα! Ο λόγος για τους Μόντριτς, Αλάμπα, Μπέιλ και Ασένσιο. Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ιός έχει «σαρώσει» τις ομάδες, όπως τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία μετράει 17 κρούσματα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved