ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα - «Βούλιαξε» την Κροατία 9-7

Εθνική Πόλο
Τρομερή εμφάνιση από την Εθνική Ομάδα Πόλο που νίκησε 9-7 την Κροατία
Intime News

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, νικώντας με σπουδαία εμφάνιση την Κροατία στον μικρό τελικό με το σκορ 9-7

Με εκπληκτική άμυνα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, έκανε τρομερή εμφάνιση έχοντας στην καλύτερη μέρα τον τερματοφύλακά της, Παναγιώτη Τζωρτζάτο, βρήκε τα πατήματά της καιπαρά τις απουσίες πέτυχε μια σπουδαία νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η Ελλάδα ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κωνσταντίνο Κάκαρη για το 1-0, το οποίο έμεινε και μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Η «γαλανόλευκη» επέμεινε με δυνατή άμυνα και πολύ καλή επίθεση «μπλοκάροντας» τους Κροάτες. Μετά από ένα νωθρό πρώτο οκτάλεπτο, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ευστόχησε μόλις μία φορά αλλά δε δέχτηκε κανένα γκολ, πάτησε γκάζι και με επιμέρους σκορ 4-3 στο β’ οκτάλεπτο πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δύο γκολ, (5-3).

Στο γ’ οκτάλεπτο η «γαλανόλευκη» αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά κάνοντας το 8-5, ενώ άντεξε στην πίεση της Κροατίας στην τελευταία περίοδο για να πάρει μια σπουδαία νίκη ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά για την Εθνική ομάδα ανδρών να κατακτά δεύτερο σερί μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, 11 μήνες μετά το ασημένιο μετάλλιο που πανηγύρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.