ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κιλιάν Εμπαπέ: Κλείνει τα 24 με ένα μεγάλο «παράπονο» και μια υπόσχεση

Κιλιάν Εμπαπέ: Κλείνει τα 24 με ένα μεγάλο «παράπονο» και μια υπόσχεση
Associated Press - Kylian Mbappe

Ο μεγάλος χαμένος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, Κιλιάν Εμπαπέ, γιορτάζει ίσως τα πιο «πικρά» γενέθλια της ζωής του.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο σούπερ σταρ της εθνικής Γαλλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν κλείνει σήμερα τα 24 χρόνια έχοντας όμως ένα «παράπονο». Τα όσα συνέβησαν στον απίστευτα συναρπαστικό τελικό του Παγκοσμίου Κύπελλου στο Κατάρ, «παίζουν» ακόμα στο μυαλό όλων όσων τον παρακολούθησαν, πόσο μάλλον εκείνων που συμμετείχαν σε αυτόν. Ο Κιλιάν Εμπαπέ «κονταροχτυπήθηκε» με τον Λιονέλ Μέσι, αλλά ο αρχηγός της Αργεντινής ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Ο νεαρός επιθετικός πραγματοποίησε μια διαστημική εμφάνιση πετυχαίνοντας χατ - τρικ (μόλις ο δεύτερος παίκτης που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο σε τελικό Μουντιάλ) και ευστοχώντας από την άσπρη βούλα και στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στην κορυφή του κόσμου για 2η σερί διοργάνωση.

Μπορεί ο Εμπαπέ να έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του τη χρυσή κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλα έχασε μια μεγάλη ευτυχία να βάλει το όνομα του δίπλα σε αυτό του Πελέ. Από εκείνη την εποχή, του Μουντιάλ του 1962 στη Χιλή, έχει να συμβεί για κάποια εθνική ομάδα να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Το είχε καταφέρει η μεγάλη Βραζιλία το 58' και το 62' αλλά και η Ιταλία του σπουδαίου Τζουζέπε Μεάτσα το 1934 και το 1938.

Θα το έκανε και η Γαλλία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ αλλά ο συμπαίκτης του στην Παρί, Λιονέλ Μέσι είχε άλλη άποψη. Ο τελικός εξελίχθηκε σε μια ανεπανάληπτη μεταξύ τους μονομαχία και όπως φάνηκε κατέληξε σε... κόντρα. Είναι χαρακτηριστικές οι χειρονομίες που αντάλλαξαν στο προβάδισμα με δύο γκολ της Αλμπισελέστε και στην ισοφάριση της Γαλλίας σε 2-2.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Λέο να δακρύζει από χαρά αγκαλιασμένος από τους συμπαίκτες του, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ κάθισε μόνος του και περίλυπος στον πάγκο.

Φυσικά ούτε τα τρια γκολ, ούτε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση ήταν αρκετά για να τον κάνουν να σηκώσει έστω και για λίγο το ανάστημά του.

Αλλά ο «διάδοχος» του Μέσι όπως πολλοί τον χαρακτήρισαν μετά την χθεσινή του παράσταση δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να μας χαρίζει ανάλογες μοναδικές εμφανίσεις στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Όταν αποχωρήσουν πια οι «μεγάλοι», θα αναλάβει εκείνος να κρατάει τα «σκήπτρα».

Αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί του άλλωστε, οι οποίοι για έναν ποδοσφαιριστή μόλις 24 ετών είναι ασύλληπτοι. Με την Παρί έχει πετύχει 190 γκολ σε 236 παιχνίδια ενώ με την εθνική Γαλλίας σε 66 εμφανίσεις του έχει σκοράρει 36 φορές, με 12 από αυτές μάλιστα να είναι σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό που θέλει να κυνηγήσει τώρα είναι μια κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν και να επιστρέψει ξανά στις διακρίσεις με τη φανέλα των τρικολόρ, όπως υποσχέθηκε με σύντομο μήνυμά του στο Twitter. «Θα επιστρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις:

Τελικός Μουντιάλ 2022: Ο Μακρόν παρηγόρησε τον «συντετριμμένο» Εμπαπέ

Μουντιάλ 2022: «Βόμβα» από την Γαλλία! Άκυρο το γκολ του Μέσι (photo)