ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Μουντιάλ 2022: Ο MVP Μέσι φίλησε το τρόπαιο – Η απονομή

Τελικός Μουντιάλ 2022
AP Photo/Martin Meissner

Τελικός Μουντιάλ 2022: Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά, φίλησε το τρόπαιο και στη συνέχεια το σήκωσε, φορώντας βασιλική τήβεννο.

Ο «Pulga» στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του ήθελε να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή. Και το έκανε!

Η «αλμπισελέστε» ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του κόσμου, με τον Μέσι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο 35χρονος «σταρ» κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP για δεύτερη φορά (το είχε κατακτήσει και το 2014) κι πέτυχε άλλο ένα ρεκόρ, καθώς γίνει ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια, ο Μέσι πήγε και φίλησε το τρόπαιο, το οποίο σήκωσε λίγο αργότερα, φορώντας τη βασιλική τήβεννο του Κατάρ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στον τελικό σημείωσε άλλα δύο ρεκόρ, καθώς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα ματς σε τελική φάση. Επίσης, έγινε ο μοναδικός που κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα νοκ άουτ ματς ενός Μουντιάλ.

Ο Μαρτίνες το κρυφό «κλειδί» για την κούπα!

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Αργεντινή στο Κατάρ, ωστόσο καταλητική ήταν κι η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο τερματοφύλακας των Λατινοαμερικάνων συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η χώρα του να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου.

Ο Μαρτίνες, μεταξύ άλλων, έπιασε το πέναλτι του Κομάν στη διαδικασία και κέρδισε δίκαια το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα. «Είχαμε ένα παιχνίδι στον έλεγχό μας όμως ήμασταν καταδικασμένοι να υποφέρουμε. Η Γαλλία παραλίγο να πετύχει νικητήριο γκολ στο φινάλε αλλά χάρη στον Θεό είμαστε εδώ και πανηγυρίζουμε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν κάτι που ονειρευόμαστε. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι», δήλωσε συγκινημένος.

Σχετικές ειδήσεις