ΣΠΟΡ

Wimbledon: Από το Νο2 του κόσμου στο «αντίο» - Η Ανέτ Κονταβέιτ σταματάει το τένις στα 27 της

Άνετ Κονταβέιτ
EPA/JAMES ROSS

Wimbledon: Το Grand Slam του Λονδίνου θα είναι το τελευταίο τουρνουά της, Ανέτ Κονταβέιτ, η οποία εγκαταλείπει την ενεργό δράση σε ηλικία 27 ετών.

Μια απόφαση που σόκαρε τον κόσμο του τένις ανακοίνωση η πρώην Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Εσθονή τενίστρια βρέθηκε πέρσι μια… ανάσα από την κορυφή του κόσμου, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν μπορούσε να βρει τον καλό εαυτό της, λόγω τραυματισμού στη μέση. Τελικά, πήρε την απόφαση να σταματήσει το τένις, μόλις στα 27 της, έχοντας κατακτήσει έξι τίτλους στο WTA.

Η Κονταβέιτ γνωστοποίησε την απόφαση της με μήνυμα στα social media και μία από τενίστριες που αντέδρασαν στην είδηση ήταν η Μαρία Σάκκαρη. «Να είσαι υπερήφανη γι’ αυτά που έχεις πετύχει. Θα είσαι η αγαπημένη μου συντροφιά εν μέσω καραντίνας στο face time», σχολίασε η Ελληνίδα τενίστρια.

Μαρία Σάκκαρη
To μήνυμα της Σάκκαρη για το "αντίο" της Ανέτ Κονταβέιτ

Το μήνυμα της Ανέτ Κονταβέιτ

«Σήμερα ανακοινώνω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό και συσκέψεις με τo ιατρικό τιμ μου, ενημερώθηκα ότι έχω οσφυϊκή δισκοκήλη. Αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι σε φουλ ρυθμό και να δίνω συνεχείς αγώνες. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να συνεχίσω σε τοπ επίπεδο σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το τένις μου έχει δώσει και διδάξει πολλά και είμαι πολύ ευγνώμων. Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω τη σημαία της Εσθονίας στα γήπεδα και να παίζω μπροστά στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι έτοιμη για νέες προκλήσεις μετά την τελευταία μου προσπάθεια ως επαγγελματίας τενίστρια – θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι και να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ στο Wimbledon. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή συμπαράσταση».

Σχετικές ειδήσεις