ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα «πιτσιρίκια» έγιναν άντρες

Τα «πιτσιρίκια» έγιναν άντρες
Δύο πρόσωπα έδειξε η Εθνική, στο «AEL FC ARENA», κόντρα στην αντίστοιχη του Καναδά, της οποίας επιβλήθηκε, μπροστά σε 14.000...

Δύο πρόσωπα έδειξε η Εθνική, στο «AEL FC ARENA», κόντρα στην αντίστοιχη του Καναδά, της οποίας επιβλήθηκε, μπροστά σε 14.000 κόσμο, με 1-0.
Όταν την εθνική την στελέχωσε το «νέο» αίμα του ελληνικού ποδόσφαιρου, ανέβασε ρυθμό και απείλησε με αιχμή του δόρατος τον Φετφατζίδη, υποστηριζόμενο από τους, Γεωργιάδη, Μήτρογλου, Νίνη, Παπασταθόπουλος, Κονέ και Τζαβέλα.

Οι διεθνείς έπαιξαν όσο χρειάστηκε, καθώς φάνηκε να έχουν στο μυαλό τους περισσότερο τα δύο παιχνίδια, για την προκριματική φάση του EURO, με αντίπαλο την Μάλτα και λιγότερο το φιλικό τεστ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ψάχνουν για τουλάχιστον ένα τέταρτο τα... πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.
Στη συνέχεια ο Καναδάς ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να δείξει τα... δόντια του στους παίκτες Φερνάντο Σάντος, οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει ότι το παιχνίδι είχε ήδη... ξεκινήσει. Η Εθνική φάνηκε να έχει προβλήματα τόσο στην αμυντική της λειτουργία, όσο και στην αντίστοιχη επιθετική. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι οι παίκτες του Καναδά βγήκαν πολλές φορές στην μεγάλη περιοχή του Σηφάκη, ευτυχώς, όμως, φάνηκε να έχουν μεγάλο πρόβλημα στην τελική τους προσπάθεια. Όσα σουτ έγιναν από τα πόδια των Καναδών κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους κατέληξαν απελπιστικά άουτ.

Το ίδιο βέβαια συνέβη και σε ότι αφορά στις προσπάθειες της Εθνικής μας, αν και στο 45’ ο Σαλπιγγίδης έφτασε πιο κοντά στο γκολ απ’ οποιονδήποτε άλλον, όταν το μονοκόματο σουτ που έπιασε, μετά από σέντρα του Νίνη, πέρασε μόλις άουτ. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής, ο οποίος ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν ο Τοροσίδης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές. Εκτός του εξαιρετικού στο πρώτο μέρος, Τοροσίδη, του οποίου τη θέση πήρε ο Βύντρα, στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν και οι Μήτρογλου (στη θέση του Σαλπιγγίδη), Καφές (στη θέση του Κατσουράνη) και Χαλκιάς (στη θέση του Σηφάκη). Οι αλλαγές φάνηκε από τη πρώτη στιγμή ότι βοήθησαν. Η Εθνική είχε αφήσει στα αποδυτήρια την κακή εικόνα του πρώτου μέρους και μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο να καθαρίσει το παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους απείλησε για πρώτη φορά με τους Μήτρογλου και Νίνη, ενώ λίγο αργότερα ο επιθετικός του Πανιωνίου έχασε μοναδική ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ από θέση τετ α τετ. Αυτές οι δύο φάσεις έπαιξαν, όπως φάνηκε στη συνέχεια, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, αφού η Εθνική ανέβασε εκ νέου ταχύτητα και άρχισε με οργανωμένες επιθέσεις να... πυρπολεί τα καρέ του Μπόργιαν. Από το 60’ και μετά, η Εθνική έπαιξε με ένα καθαρόαιμο φορ, αφού αντικαταστάθηκε ο Λυμπερόπουλος από τον Κονέ. Το γκολ, ωστόσο δεν το πέτυχε ο, μαχητικός, στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε, Μήτρογλου, αλλά ο Φετφτατζίδης, στο 64’, μετά από λάθος απομάκρυνση του Στρέιθ (1-0).


Ο επιθετικός του Πανιωνίου τραυματίστηκε στο 69’ και τη θέση του πήρε ο Γεωργιάδης, ο οποίος κάλυψε στη συνέχεια τη θέση του μοναδικού προωθημένου. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το παιχνίδι μεταφέρθηκε από τα καρέ του Καναδού πορτιέρο στο χώρο του κέντρου. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε, εκτός από τη φάση στις καθυστερήσεις, με πρωταγωνιστή τον Φετφατζίδη (ο Μπόργιαν είχε προωθηθεί στα καρέ του Χαλκιά και ο μέσος του Ολυμπιακού σούταρε από μακριά σε κενή εστία, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι), κάποια αξιόλογη ευκαιρία...

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ 1-0

Διαιτητής: Σβέιν Οντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος - Σίμπσον

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46΄ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης (46΄ Καφές), Σαλπιγγίδης (46΄ Μήτρογλου, 69΄ Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61΄ Κονέ).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82΄ Πασέκο), Τζάκσον (65΄ Έντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78΄ Ρίκετς), Όσιαν (46΄ Φρεντ).

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο κόσμος αποθεώσε τον Ότο Ρεχάγκελο οποίος με την σειρά του έκανε χαιρετισμό και ανέφερε:
«Ο κόσμος, ο βοηθός μου και οι συνεργάτες μου μού έδιναν πάντα χαρά. Σαν φίλος έχω έρθει στην Ελλάδα και σαν φίλος θέλω να φύγω. Όλα τα highlight και τα καλά και τα κακά, θα τα θυμάμαι όλα».
Οι παίκτες είχαν σχηματίσει ένα διάδρομο και μέσα από αυτόν πέρασε ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος έλαβε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο ένα κάδρο που τον εικονίζει να σηκώνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.