ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατριχιαστική ανακοίνωση από την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ (photo)

Ανατριχιαστική ανακοίνωση από την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ (photo)

Μπροστά σε μία τραγωδία, δεν χωράνε ομάδες και αντιπαλότητες και αυτό απέδειξαν για ακόμα μία φορά οι «Κόκκινοι Διάβολοι».

Η 15η Απριλίου του 1989 αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όταν 96 φίλοι της Λίβερπουλ χάθηκαν άδικα στο Χίλσμπορο. Από τότε έχει μείνει ένα «γιατί;» και ακόμα όλοι περιμένουν να έρθει η δικαίωση.

Η μεγάλη αντίπαλος των «Ρεντς», Μάντσεστερ Γιουνάιντετ άφησε στην άκρη τα χρώματα και απέδειξε πως κόντρες υπάρχουν μόνο μέσα στο γήπεδο. Μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τις 96 αδικοχαμένες ψυχές. Απλά... RESPECT!

«Σήμερα, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο κάνει παύση για να θυμηθεί τα γεγονότα της 15ης Απριλίου 1989, όταν 96 φίλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία του Χίλσμπορο.

Ήταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά που ταξίδεψαν στο Σέφιλντ για να υποστηρίξουν την ομάδα στον ημιτελικό Κυπέλλου. Το τραγικό είναι πως δεν επέστρεψαν ποτέ σπίτι τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέκεται στο πλάι της Λίβερπουλ σήμερα, στη μνήμη των θυμάτων και στην στήριξη των οικογενειών που ψάχνουν την δικαίωση.

Θα τους θυμόμαστε για πάντα».

81A3737188E542F2B4B7FC6A2F3D0440