ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Ολυμπιακός

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Ολυμπιακός
Παρουσία του συνιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Γιώργου Αγγελόπουλου, η ομάδα του Ολυμπιακού...

Παρουσία του συνιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Γιώργου Αγγελόπουλου, η ομάδα του Ολυμπιακού επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνοντας τα μέλη των «ερυθρόλευκων» να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στην Κωνσταντινούπολη. Όλα τα μέλη της Πειραϊκής ΚΑΕ δέχθηκαν τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πριν τη συνάντηση στην αίθουσα του θρόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η αποστολή ξεναγήθηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου που έχει επισκευαστεί με έξοδα του αείμνηστου Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τη φωτογραφία και την προτομή του αείμνηστου Παναγιώτη Αγγελόπουλου και πληροφορήθηκαν όλη την ιστορία του χώρου πριν συναντήσουν από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην αίθουσα του θρόνου, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εξήγησε στον Οικομενικό Πατριάρχη τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια ο Παναγιότατος, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, τόνισε πως αποτελεί ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτόν η επίσκεψη της ομάδας, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Παναγιώτη Αγγελόπουλο:
«Ο Μακαριστός πατέρας Αγγελόπουλος είναι πάντοτε εδώ, εκείνος και η αείμνηστος σύζυγος Ελένη είναι πάντα στις καρδιές μας. Μας έχτισαν το Πατριαρχείο, επισκεύασαν τον Πατριαρχικό Ναό, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, την Πατριαρχική βιβλιοθήκη, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, μας έχτισαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη, γνωρίζω ότι ο μακαρίτης Αγγελόπουλος βοήθησε το αντικαρκινικό μουσείο του Αγίου Σάββα στην Αθήνα, έφτιαξε το μουσείο του Κολοκοτρώνη στη γενέτειρα του και πολλά, πολλά άλλα. Ο πατέρας του Γιώργου, κύριος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο κι έλεγα χθες στον Γιώργο ότι πάντα μου στέλνει καινούργια βιβλία».

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε γι’ αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία:
«Πάντα θέλω οι παίκτες μου να μαθαίνουν το κάτι παραπάνω και όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και την Ελλάδα. Είχα αυτή την ιδέα και με χαρά ήρθαμε εδώ όπου μας δέχθηκε ο Παναγιώτατος κύριος Βαρθολομαίος και είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και για όλους μας. Μάθαμε πάρα πολλά, είδαμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου και έμαθαν και οι παίκτες μας τι έχει κάνει η οικογένεια Αγγελόπουλου για το Πατριαρχείο και όλο τον Χριστιανισμό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και επαναλαμβάνω ότι είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ. Δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω τη λέξη για να πω αυτό που ακριβώς αισθάνομαι».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε ως δώρο ένα σταυρό κι ένα βιβλίο με την ιστορία του Πατριαρχείου, αλλά στον Βασίλη Σπανούλη όταν είδε ότι φορά τη βέρα του τον ρώτησε αν έχει παιδιά και του έδωσε ένα ακόμη σταυρό. Η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε από το Πατριαρχείο με τις ευλογίες του Παναγιότατου για επιτυχίες και υγεία.