ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα γίνει η άρση lockdown -Όταν η κατάσταση ξεφεύγει δύσκολα επανέρχεται

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα γίνει η άρση lockdown -Όταν η κατάσταση ξεφεύγει δύσκολα επανέρχεται

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΓια την κρίσιμη κατάσταση στην οποία παραμένει η χώρα μας, μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μέσω του Newsbomb.gr, δείχνοντας την μεγάλη ανησυχία της για τον υψηλό αριθμό θανάτων και διασωληνωμένων.

Με αφορμή την σημερινή επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, με την Αττική, την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα να βρίσκονται στο «κόκκινο», η κυρία Παγώνη, σχολίασε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει άμεσα η άρση του lockdown για την χώρα μας.

Η ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί - στη Θεσσαλονίκη μάλιστα που κοντεύει ένα μήνα το lockdown - δεν βλέπουμε να μειώνονται τα κρούσματα σε μεγάλο βαθμό, τόνισε ότι «Τα πράγματα είχαν ξεφύγει στην Θεσσαλονίκη και οι λόγοι ήταν πολλοί, οι εκδηλώσεις, τα πάρτυ, οι φοιτητές, ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, όλα αυτα συνετέλεσαν, όπως είναι λογικό, στο να ξεφύγει η κατάσταση και όταν μία κατάσταση ξεφεύγει είναι δύσκολο να επανέλθει.»

Με δεδομένο το στόχο στον οποίο έχει αναφερθεί η κυβέρνηση για 500 κρούσματα ημερησίως και κατόπιν άρση του lockdown, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, επεσήμανε πως για να φτάσουμε στα 500 κρούσματα ημερησίως χρειάζεται ακόμη ένα 20ήμερο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Το lockdown θα πάρει παράταση. Πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσουμε τα μέτρα και χρειάζεται ακόμη ένα 20ήμερο. Αρκετός κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει καραντίνα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν περάσει 7-8 μήνες και ο κόσμος έχει κουραστεί πια.»

Εν συνεχεία, αναφερόμενη στο παράδειγμα των Κινέζων, οι οποίοι έκλεισαν τα πάντα για να μειωθούν τα κρούσματα, υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο να κλείσουν τα πάντα και να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Κίνας:

«Είναι δύσκολο το μοντέλο της Κίνας για την Ελλάδα, εμείς έχουμε άλλη κουλτούρα. Είναι δύσκολο και για την οικονομία αλλά και για την ψυχολογία των ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί το παράδειγμα αυτό στην Ελλάδα, χρειάζεται απλώς μία παράταση των μέτρων και να τα τηρούμε καλύτερα.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση που ανοίξουν τα μαγαζιά, η ίδια επεσήμανε ότι «εάν είμαστε προσεκτικοί και συμπεριφερόμαστε με τάξη, πιστεύω ότι σταδιακά μπορούν να γίνουν όλα.»

Η κυρία Παγώνη, προειδοποίησε μεταξύ άλλων ότι «το σύστημα Υγείας στην Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα δοκιμάζεται, ειδικά στις εντατικές είναι πολύ δύκολα τα πράγματα, εκεί θέλει σημαντική ενίσχυση», είπε, τονίζοντας ότι «χρειάζονται προσλήψεις γιατί όλα είναι στο ''κόκκινο''».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγική κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες