ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καιρός -Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Πότε θα «ντυθεί στα λευκά» η Αττική- Φτάνει 2ο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός -Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Πότε θα «ντυθεί στα λευκά» η Αττική- Φτάνει 2ο κύμα κακοκαιρίας
Pixabay

Καιρός: Για το σκηνικό του καιρού και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των ημερών, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, ο οποίοις μίλησε στο Newsbomb.gr, για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες, αλλά και για το κύμα της ψυχρής εισβολής, η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας - Πότε θα χιονίσει στην Αττική;

Για το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος του meteo.gr.

«Από απόψε, θα ξεκινήσουν τα χιόνια στην Βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ την Πέμπτη θα καταγραφεί μία σημαντική μεταφορά των ψυχρών αέριων μαζών στη Νότια χώρα», επεσήμανε ο κ. Λαγουβάρδος.

Σχετικά με την επέλαση του χιονιά στην Ελλάδα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «Από Πέμπτη βράδυ έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα έχουν ξεκινήσει οι χιονοπτώσεις στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς, μέσα στην οποία περιλαμβάνονται και περιοχές της Αττικής, κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια. Τα φαινόμενα αυτά, θα σταματήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε ο μετεωρολόγος.

«Το Σαββατοκύρικο ενδέχεται να δούμε έντονη χιονόπτωση στην κεντρική και νότια χώρα, καθώς θα ''υποδεχτούμε'' πολύ ψυχρές αέριες μάζες και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα, όπως είναι φυσικά και το λεκανοπέδιο Αττικής».

Ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, εξήγησε λοιπόν, μιλώντας στο Newsbomb.gr, πως το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, θα εκδηλωθεί έντονα μέσα στο σαββατοκύριακο και ιδιαιτέρως το απόγευμα της Κυριακής, όπου ενδέχεται να δούμε την Αττική «ντυμένη» στα λευκά.

«Είναι σημαντικό και πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι Δευτέρα θα υπάρχουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες ανά την Ελλάδα, ενώ θα υπάρξει πολύ έντονος παγετός στην Βόρεια Ελλάδα», κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά 2 χάρτες για την διαμόρφωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή από τον μετεωρολόγο, Ντάφη Σταύρο:

Χιονίζει στην Φλώρινα

Η χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Φλώρινας που είναι πυκνή και έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη η τραγωδία στο τροχαίο στην Κρήτη: Ο σύζυγος της 37χρονης αστυνομικού άκουσε τη σύγκρουση