ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κωτσιόπουλος (γγ υπ. Υγείας) στο Newsbomb.gr: Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κωτσιόπουλος (γγ υπ. Υγείας) στο Newsbomb.gr: Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη από το πρωί στη συμπρωτεύουσα.

Όπως λέει ο κ. Κωτσιόπουλος έχει επιδεινωθεί η κατάσταση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς καταγράφεται αυξητική τάση στις νοσηλείες και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 85% με 90%, σημειώνει ο κ. Κωτσιόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο, το οποίο θα τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή και περιλαμβάνει τη μετατροπή των χειρουργείων σε κλινικές COVID, την αύξηση απλών κλινών COVID και την περαιτέρω συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ήταν 245, ενώ 240 ήταν οι εισαγωγές χθες Δευτέρα στα νοσοκομεία από νοσούντες με κορoνοϊό. Γενικότερα, στη βόρεια Ελλάδα νοσηλεύονται 1.332 ασθενείς, απ' τους οποίους οι 181 είναι διασωληνωμένοι.

Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, ευρεία τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aξιωματούχος ΕΜΑ: Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο Astrazeneca και τις θρομβώσεις