ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βαλλιστικός αναλυτής στο Newsbomb.gr: Η δολοφονία Καραϊβάζ ήταν οργανωμένο έγκλημα

Δολοφονία Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, ο οποίος σημείωσε πως το σχέδιο των δραστών ήταν καλά μελετημένο.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα νεότερα στοιχεία της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ,η οποία «πάγωσε» όλη την Ελλάδα, το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04), όταν ο έμπειρος δημοσιογράφος εκτελέστηκε από δυο δολοφόνους που τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες στο σώμα και το κεφάλι του.

«Πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση, στην οποία υπάρχουν αρκετά εκμεταλλεύσιμα στοιχεία, τα οποία εάν τα συλλέξουμε όλα μαζί θα δώσουν σημαντικά αποτελέσματα», επεσήμανε ο Γιώργος Ραυτογιάννης.

«Όλα συνηγορούν στο ότι έχουμε ένα οργανωμένο, καλά μελετημένο έγκλημα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι είχαν ελέγξει την κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και την σωστή ώρα. Εάν σε πλησιάσει μία μηχανή, οποιουδήποτε κυβισμού, το βράδυ, θα υποψιαστείς, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες έδρασαν μεσημέρι ούτως ώστε ακόμη και με αυτόπτες μάρτυρες να μην τραβήξουν τα βλέμματα» σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, προσθέτοντας ότι οι βολές ήταν στοχευμένες και από μικρή απόσταση, επισημαίνοντας πως οι πρώτες 3 ήταν, όπως φαίνεται, καθαρά για να τον αιφνιδιάσουν.

Ο βαλλιστικός αναλυτής, σχολίασε μεταξύ άλλων το κατά πόσο μία τόσο καλά οργανωμένη ενέργεια, δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δεν είναι μόνο το θέμα του προμελετημένου που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, αλλά το ζήτημα του αγνώστου. Αυτά τα εγκλήματα είναι πολύ δύσκολο να εξιχνιαστούν, παρόλα αυτά έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία ότι θα καταβάλλει τα μέγιστα».

Σημαντικό στοιχείο, που μπορεί να μας οδηγήσει σε βάσιμα στοιχεία είναι το γεγονός ότι «συνήθως υπάρχει αλλαγή οχήματος, σε τέτοιου τύπου εγκλήματα, εδώ ωστόσο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο», είπε ο ίδιος, αναφέροντας ότι το στοιχείο αυτό, μπορεί να παίξει κάποιον καθοριστικό ρόλο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία - Ο επικήδειος του γιου του και το τραγούδι που συγκλόνισαν

Τραγικές φιγούρες στο «τελευταίο αντίο» του δημοσιογράφου η μητέρα του, η αδερφή του, η σύζυγός του, Σπάθα, και ο γιος του, Δημήτρης. Εκεί, ο 21χρονος ράγισε καρδιές με τον επικήδειο λόγο του.

Μάλιστα, όταν βγήκε η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ από το παρεκκλήσι για να μεταφερθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο, «Το βουνό», συγκινώντας όλους όσοι ήταν στο σημείο.

Μεταξύ άλλων ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε για το πόσο μεγαλόψυχος ήταν ο πατέρας του, για την καλοσύνη που τον διέκρινε και πρόσθεσε πως «ο πατέρας μου αγαπούσε το καλό φαγητό, τη ζωή, την καλοπέραση και τους ανθρώπους και πιστεύω ότι θα συγχωρούσε και τους δολοφόνους του αν μπορούσε».



Το ίδιο συγκλονιστικά και τα λόγια της αδερφής του η οποία ήρθε από τη Γερμανία για να του πει το στερνό αντίο. «Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Δείτε την gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις - Ο οδηγός για τα self test