ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ενισχύεται η πιθανότητα των πληρωμένων εκτελεστών από το εξωτερικό που σκότωσαν τον άτυχο δημοσιογράφο. Τα βήματα που ακολουθεί το τμήμα ανθρωποκτονιών. Οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που εξετάζονται. Θρήνος στην κηδεία του 53χρονου στη Δράμα, συγκλόνισε ο γιος του.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04), αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ.. Οι έρευνες από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκινήσει και τα ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας έχουν απλώσει παντού τα δίχτυα τους έτσι ώστε να φτάσουν στον εντοπισμό τόσο των δραστών όσο και των ηθικών αυτουργών της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Open η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ είναι διττός και αφορά τόσο τους εκτελεστές όσο και τον ηθικό αυτουργό. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, έχει ξεκινήσει έναν συγκεκριμένο κύκλο ερευνών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται και αναζητούνται στοιχεία από ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων, όπου θα μπορούσαν να έχουν διαμείνει οι δράστες, αλλά και διαμερίσματα Airbnb. Εκεί θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν μισθώσει ένα διαμέρισμα ακόμα και με πλαστά στοιχεία, έτσι ώστε να διαφύγουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει στραφεί σε μια τέτοια αναζήτηση στοιχείων, ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη πως μπορεί να επρόκειτο πράγματι για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που ήρθαν για να εκτελέσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ και στη συνέχεια διέφυγαν από την Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία έχει στείλει σήμα σε όλα τα αεροδρόμια αλλά και στα χερσαία σύνορα, ζητώντας τις λίστες με τους ανθρώπους που μπήκαν και βγήκαν από τη χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. μοιάζει αρκετά με αυτή της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, όπου και οι δράστες εντοπίστηκαν. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, οι αρχές να «πατήσουν» στα ίδια βήματα για να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η φωτογραφία από το βίντεο - ντοκουμέντο με τους δράστες

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία των καταθέσεων με τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ να έχουν καταθέσει, ενώ αναμένεται να καταθέσουν ή έχουν ήδη καταθέσει και άνθρωποι που μένουν στη γειτονιά του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου οι οποίοι εκείνη τη μοιραία στιγμή ήταν στα μπαλκόνια τους ή στον δρόμο και περπατούσαν. Ο δικηγόρος του άτυχου δημοσιογράφου έχει κληθεί να δώσει στοιχεία για όλες τις υποθέσεις που τυχόν είχε το θύμα και μέρα με την ημέρα προσκομίζει τα στοιχεία στις αρχές.

Τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει ο ενδεδειγμένος σεβασμός στο πένθος και τις ασύλληπτα δύσκολες ώρες που διάγουν, θα κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ. Ενδεχομένως τα όσα θα πει η οικογένεια να διαλευκάνουν και το αν το τελευταίο διάστημα ο δημοσιογράφος δεχόταν κάποιες απειλές ή είχε εκφράσει ανησυχίες για τυχόν επίθεση σε βάρος του.

Τα στοιχεία που εξετάζει η ασφάλεια

Όπως φαίνεται τόσο από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων όσο και από το βίντεο ντοκουμέντο, ο συνοδηγός στη μηχανή μικρού κυβισμού ήταν πιθανότατα αυτός που εκτέλεσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σύμφωνα με όσα έχουν στα χέρια τους μέχρι τώρα οι αρχές αλλά και όσα έχουν πει αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός φορούσε κράνος και είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά, όμως, ο συνοδηγός δεν φορούσε κράνος.

Φορούσε, όμως, μαύρα και φαίνεται να έφερε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε ένα από τα καρέ από το βίντεο – ντοκουμέντο, όπου έχει επικεντρωθεί η ανάλυση των ειδικών, φαίνεται να κρατάει ένα μαύρο αντικείμενο το οποίο εξείχε. Πιθανότατα να πρόκειται για το όπλο το οποίο σκότωσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν χωριστεί σε επτά διαφορετικές ομάδες και εξετάζουν όλα τα δεδομένα έτσι ώστε να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.

Οι δράστες διασταυρώθηκαν με περιπολικό!

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται όλη η κίνηση των δραστών πριν από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι δράστες μερικά λεπτά πριν προχωρήσουν στη δολοφονία του δημοσιογράφου, είδαν ένα περιπολικό να περνάει ακριβώς μπροστά από τη μηχανή μικρού κυβισμού με την οποία μετακινούνταν.

Αυτό δεν τους απέτρεψε καθόλου από το να προχωρήσουν στην εκτέλεση του σχεδίου τους και να σκοτώσουν τον δημοσιογράφου μέρα – μεσημέρι στον Άλιμο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Το γεγονός αυτό, κι η πρακτική που ακολούθησαν, ενισχύει την πεποίθηση πως επρόκειτο για στυγνούς επαγγελματίες – δολοφόνους, που είχαν μοναδική αποστολή το να διεκπεραιώσουν το συμβόλαιο θανάτου.

«Θέμα τιμής η σύλληψη των δραστών»

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστήριξε πως η σύλληψη των δραστών του Γιώργου Καραϊβάζ είναι θέμα τιμής για την Αστυνομία. «Ο Γιώργος ήταν κοντά στην αστυνομία και τους Έλληνες αστυνομικούς, πολλές φορές εξέφραζε τις απόψεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την επιθυμία να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η εξιχνίαση του εγκλήματος. Να κινηθεί η αστυνομία και η ασφάλεια με τρόπο τέτοιο που θα φτάσουμε στη λύση της υπόθεσης. Όλα δείχνουν συμβόλαιο θανάτου. Περιμέναμε ένα μικρό διάστημα να δούμε αν θα υπάρξει ανάληψη της ευθύνης, ωστόσο, αυτό δεν έγινε και όλα δείχνουν πως προέρχεται από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε στη συνέχεια.

Όσο για το αν κάποια από τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου μπορεί να οδήγησε στη δολοφονία του, ο κ. Μπαλάσκας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. «Είναι όλα πιθανά, ο Γιώργος είχε μια αιχμηρή πένα, έκανε αποκαλύψεις και δεν μασούσε τα λόγια του. Πάντα έγραφε την αλήθεια. Για αυτό διερευνούμε τις αποκαλύψεις που έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Όπως και τα άλλα στοιχεία, έτσι και τα ρεπορτάζ του ερευνώνται», επεσήμανε.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία - Ο επικήδειος του γιου του και το τραγούδι που συγκλόνισαν

Τραγικές φιγούρες στο «τελευταίο αντίο» του δημοσιογράφου η μητέρα του, η αδερφή του, η σύζυγός του, Σπάθα, και ο γιος του, Δημήτρης. Εκεί, ο 21χρονος ράγισε καρδιές με τον επικήδειο λόγο του.

Μάλιστα, όταν βγήκε η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ από το παρεκκλήσι για να μεταφερθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο, «Το βουνό», συγκινώντας όλους όσοι ήταν στο σημείο.

Μεταξύ άλλων ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε για το πόσο μεγαλόψυχος ήταν ο πατέρας του, για την καλοσύνη που τον διέκρινε και πρόσθεσε πως «ο πατέρας μου αγαπούσε το καλό φαγητό, τη ζωή, την καλοπέραση και τους ανθρώπους και πιστεύω ότι θα συγχωρούσε και τους δολοφόνους του αν μπορούσε».Το ίδιο συγκλονιστικά και τα λόγια της αδερφής του η οποία ήρθε από τη Γερμανία για να του πει το στερνό αντίο. «Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Δείτε την gallery:

Λύγισε» στον αέρα του ΑΝΤ1 η Ρίτσα Μπιζόγλη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης που είχε κληθεί να σχολιάσει την επικαιρότητα, ζήτησε να κάνει μια αναφορά στο θέμα. «Θα το πω, δεν μπορώ να μην το πω. Ο Γιώργος πρέπει να είναι περήφανος από εκεί ψηλά για το παλικάρι του», ανέφερε ο πολύπειρος παρουσιαστής.

Τη στιγμή εκείνη, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Ρίτσα Μπιζόγλη, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Λύγισε» από τα λόγια του Γιώργου Παπαδάκη και από τη συναισθηματική φόρτιση. Μάλιστα, η συγκίνηση ήταν τόσο εμφανής καθώς ακόμα και όταν προχώρησε με τη θεματολογία του δελτίου, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη όπως θα δείτε και στο βίντεο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων