Ο Κωστής Μαραβέγιας από το Α έως το Ω
Ο Κωστής Μαραβέγιας από το Α έως το Ω
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κωστής Μαραβέγιας: Η ρόδα με σπούδασε, με έντυσε, μου έδωσε να φάω

Ο Κωστής Μαραβέγιας ξεδιπλώνει γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή και την πορεία του, από το Α έως το Ω.

Ένα φθινοπωρινό μεσημέρι Παρασκευής συναντήσαμε τον Κωστή Μαραβέγια στη γειτονιά του στο Παγκράτι, για να τον... ανακρίνουμε από το Α έως το Ω.

Με αφετηρία το Αγρίνιο των παιδικών του χρόνων, σταματήσαμε στον τόπο καταγωγής του την όμορφη Κεφαλλονιά την οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι για διακοπές και περάσαμε απέναντι, στη γειτονική Ιταλία, για να μας περιγράψει όσα τον δένουν με αυτή τη χώρα, όπου για έξι μήνες υπήρξε, υπήρξε μεταξύ άλλων, μαθητής του σπουδαίου Ένιο Μορικόνε!

Μοιράστηκε μαζί μας τη σχέση του με τις νταλίκες με τις οποίες είχε σκεφτεί να ασχοληθεί πριν τη μουσική, λέγοντας με ειλικρίνεια: «Οι νταλίκες με σπούδασαν. Η ρόδα με σπούδασε, με έντυσε, μου έδωσε να φάω, με πήγε στα ωδεία. Η ρόδα ήταν όλη η ζωή μου και την αγαπώ, αγαπώ τις νταλίκες, αγαπώ τους οδηγούς, τα road movies, την κουλτούρα του δρόμου. Είναι ένα κομμάτι μου πολύ σημαντικό. Έχω άπειρες ιστορίες. Πολλά και ωραία. Και πολύ καρπούζι μού έδωσε η νταλίκα, όταν ήμουν στο Μπάρι στην Ιταλία. Είχα σκεφτεί πριν τη μουσική να αναλάβω την εταιρεία του πατέρα μου με τις νταλίκες. Είχα κάτσει και στο γραφείο και τον βοηθούσα».

Από το τραπέζι μας, για λίγο «πέρασαν» δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του, η Τόνια Σωτηροπούλου και η... Στέλλα.

Επίσης, μας μίλησε για τη ζωή του με τη λεύκη, «Το πήρα χαμπάρι πριν 20 χρόνια περίπου. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Μίλησα για αυτό σε περίπτωση που μπορεί κανείς να πάρει δύναμη. Το χρώμα του δέρματος έχει να κάνει και με τη φιλοσοφία μου, γιατί εγώ δεν είμαι ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Δεν με ενοχλεί, δεν ενοχλεί ούτε τη σύντροφό μου, ούτε τη ζωή μου, ούτε τίποτα. Στην αρχή στην τηλεόραση προσπάθησαν να το καλύψουν με make-up και έβγαινα κίτρινος με άσπρα μάτια!».

Μας αποκάλυψε τον νεανικό του φόβο για τα αεροπλάνα, και εξομολογήθηκε για πρώτη φορά τον εφιάλτη που τον κυνηγά μέχρι και σήμερα και έχει τόπο δράσης ένα... spooky κτήμα στο Αγρίνιο.

Αναφερόμενος στους γονείς του, ο Κωστής μάς αποκάλυψε την έμπνευση πίσω από τη «Ρίτα», μίλησε για τον καινούριο δίσκο που ετοιμάζει και μοιράστηκε τα συναίσθηματά του από την «Επιστροφή στο Σπίτι» η οποία δεν είναι άλλη από την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου όπου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή.


* Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Geppetto The Bar, Στίλπωνος 2, Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι. Τηλ.: 21 0752 5665

Το ταξίδι στη ζωή και την πορεία του Κωστή Μαραβέγια έγινε με «όχημα» τις εξής λέξεις (αλφαβητικά):

Άγρίνιο
Βιγκανισμός / Βιβλίο Λόλα
Γειτονιά στο Παγκράτι
Δική μου ταινία
Επιστροφή στο σπίτι
Ζόρια
Ήρωες
Θυσίες
Iταλία
Κορονοϊός / Κεφαλλονιά
Λεύκη
Μορικόνε Ένιο
Νέο άλμπουμ / Νταλίκες
Ξένες Γλώσσες
Οικογένεια
Παιδικά χρόνια
Ρίτα / Ρίζου Μαρίζα
Στατιστικά και Μαθηματικά / Στέλλα
Τηλεόραση / Τόνια Σωτηροπούλου
Υπαρξιακή Ανάγκη
Φόβοι
Xρόνος
Ψυχοθεραπεία
Ωραίο Φινάλε

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Η Μαρίζα Ρίζου «Άρτα λέει και κλαίει»: To X-Factor και ο λόγος που θέλει να «σφάξει» τον Μουζουράκη

Ο Παντελής Θαλασσινός πρώτα θα καπνίσει τη γόπα και μετά θα αποσυρθεί

Ο «Παγιδευμένος» Σόλων Τσούνης μας ξεναγεί στο «καταφύγιο» του

Οι Madrugada στην κάμερα του Newsbomb.gr: Οι άγνωστες ιστορίες και η δοκιμασία που τους βάλαμεΔείτε όλο το Weekend Edition εδώ