ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ασημακοπούλου στο Newsbomb.gr: Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας

Ασημακοπούλου στο Newsbomb.gr: Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε στο Newsbomb από το Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε στο newsbomb.gr από το Στρασβούργο όπου βρέθηκε για την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για όλα τα θέματα που απασχολούν τελευταία τον θεσμό αλλά και για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Αναφερόμενη στο Qatar Gate, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σημείωσε ότι «όλοι σοκαριστήκαμε και αυτή η ιστορία δεν έκανε καλό στους θεσμούς. Συζητάμε όμως τα αναγκαία μέτρα που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τη διαφάνεια. Το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουμε κανόνες -όσους κανόνες κι αν έχουμε, αν κάποιος θέλει να πάρει 600.000 ευρώ για να στηρίξει μια χώρα, θα το κάνει».

«Το να πλανάται η σκιά όμως για όλους ενώ αφορά συγκεκριμένους ευρωβουλευτές είναι άδικο – εγώ που κατέβηκα στην Αθήνα τα Χριστούγεννα, με βλέπανε στο περίπτερο και μου λέγανε… η βαλίτσα σου που είναι», συμπληρώνει.

Κατά την τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση, με πρωτοβουλία κομμάτων της Αριστεράς, με θέμα την «κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θεωρεί ότι όλο αυτό γίνεται για στενούς, εγχώριους, αντιπολιτευτικούς λόγους.

«Αυτή η συζήτηση έχει ξαναγίνει και αφορά στο κακόβουλο λογισμικό και τη χρήση του σε άλλες χώρες. τώρα εστιάζουν στην Ελλάδα. Γιατί το ξανασυζητάμε, όταν έχει συσταθεί ειδική επιτροπή διερεύνησης και έχουν υπάρξει παραιτήσεις, την ώρα που ο σχετικός δείκτης του Economist δείχνει μεγάλη άνοδο στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτονται τα ψέματα στον Έβρο με τη μικρή Μαρία; Μήπως γιατί έχουμε εκλογές, φαίνεται ότι προηγείται καθαρά ο Μητσοτάκης», αναρωτιέται, για να εξηγήσει:

«Μια α λα καρτ κεντροαριστερή πλειοψηφία θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και σε αυτό, κι είναι λυπηρό, συμμετέχουν ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης που διασύρουν τη χώρα μας».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα η Ευρώπη. «Είναι πρώην ελληνοτουρκικά, πλέον τα λέμε εδώ ευρωτουρκικά», σημειώνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι «εγώ θα ήθελα κάτι περισσότερο, παρόλα αυτά, από τους ευρωπαίους εταίρους μας».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στη συνέντευξή της στο Newsbomb.gr στις σημαντικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των σπάνιων γαιών και στις ενέργειες που γίνονται για να υπάρξει απεξάρτηση από τα ενεργειακά μονοπώλια «ώστε να μην υπάρχουν εκβιασμοί προς τις χώρες της Ε.Ε.».

Ερωτώμενη για τις εκλογές, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «υπάρχει μεγάλη τοξικότητα στην ατμόσφαιρα κι αυτό αδικεί τη χώρα μας. Ο πήχης, αλλοίμονο, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον βάζω καν. Η Νέα Δημοκρατία θα απαντάει αλλά χωρίς να κάνει βουτιά στη λάσπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν δείγματα γραφής κι από τα δύο κόμματα, ο κόσμος μπορεί να τα δει αυτά. Το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας», συμπληρώνει.

Τέλος, αναφερόμενη στην απώλεια του νονού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σημείωσε:

«Με στεναχώρησε ότι κάποιοι ενώ γινόταν η κηδεία εξέταζαν… το πολιτειακό θέμα. Τότε ήταν η ώρα της θλίψης και του σεβασμού. Η οικογένεια έδειξε ότι είναι η επιτομή της αξιοπρέπειας».

Δείτε τη συνέντευξη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις