Το Newsbomb.gr στην 84η ΔΕΘ

ΔΕΘ 2019 – Μητσοτάκης: Δεν συνδέουμε τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον εκλογικό νόμο

ΔΕΘ 2019 – Μητσοτάκης: Δεν συνδέουμε τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον εκλογικό νόμο

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της 84ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν δίνει στους Έλληνες του εξωτερικού κάποιο πρόσθετο δικαίωμα, ούτε αλλοιώνει τους εκλογικούς καταλόγους. «Δίνουμε μια διευκόλυνση σε αυτούς που είναι ήδη γραμμένοι στους καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως για να ισχύσει αυτή η αλλαγή χρειάζονται 200 ψήφοι στη Βουλή και επανέλαβε την έκκληση προς το Κοινοβούλιο να το ψηφίσουν όλοι, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν γι’ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Ο ίδιος τόνισε πως η Συνταγματική Αναθεώρηση θα έχει ψηφιστεί ως το τέλος του χρόνου και θα είναι περιορισμένης εμβέλειας, διαμηνύοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση να συνδέσει τις αλλαγές του εκλογικού νόμου με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. «Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η απλή αναλογική δεν βοηθά ένα κόμμα να κυβερνήσει τη χώρα», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ