Το Newsbomb.gr στην 84η ΔΕΘ

Η παρουσία του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας στη ΔΕΘ

Η παρουσία του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας στη ΔΕΘ

Με σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες, εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , φορείς, και επισκέπτες της 84ης ΔΕθ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και προτάσεις για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας η διοίκηση και τα μέλη του Ελληνο-Ινδικού  Επιμελητήριο εμπορίου και οικονομίας στο πλαίσιο της ΔΕθ.

Την πρώτη ημέρα της έναρξης της διεθνούς εκθέσεως ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παραβρέθηκε στην έκθεση, πραγματοποιώντας τα εγκαίνια του επιμελητηρίου, μιλώντας με θερμά λόγια σε ότι αφορά τη λειτουργία του νεοσύστατου φορέα που στόχο έχει να συμβάλλει δυναμικά και με αξιοπιστία στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και τη συνεργασία με αντίστοιχες ινδικές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων ευχήθηκε στη διοίκηση του επιμελητηρίου κάθε επαγγελματική πρόοδο που στόχο έχει στην ανάπτυξη της οικονομίας και του εμπορίου ιδίως τώρα που η σημερινή κυβέρνηση συμβάλλει όπως είπε τα μέγιστα, δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοινδικού επιμελητηρίου κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της διοίκησης τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την πραγματοποίηση των εγκαινίων, διαβεβαίωσε τόσο τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων όσο και τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και μέλη του επιμελητηρίου, ότι ο νέος φορέας που δημιουργήθηκε θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην εξωστρέφεια και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που θέλουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στη φιλική Ινδία.

Οι εκπρόσωποι του Ελληνο-Ινδικού επιμελητηρίου και οι συνεργάτες τους, παρουσίασαν στους Έλληνες και Ινδούς επιχειρηματίες τους σκοπούς της ίδρυσης του επιμελητηρίου και τη στήριξη την οποία παρέχει σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή να συνεργαστούν με άλλες επιχειρήσεις στην Ινδία η οποία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα της ΔΕθ.

Εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως της διαχείρισης πλοίων , Real Estate , κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες κατασκευής πτυσσόμενων κατοικιών, τηλεοπτικές παραγωγές , εταιρείες τροφίμων, νερού , φυσικών χυμών , αλλά και υπηρεσίες τουριστικών και νομικών γραφείων, συζήτησαν με τα μέλη και τη διοίκηση του επιμελητηρίου , τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αναδειχθεί το εμπορικό ενδιαφέρον που υφίσταται προς την Ινδία με συγκεκριμένες προτάσεις και μεθόδους, με απλές και εγγυημένες διαδικασίες χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα.

Αντίστοιχο ήταν και το ενδιαφέρον των Ινδών επιχειρηματιών που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ελληνο-Ινδικού επιμελητηρίου και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπροσώπους του, πάνω σε τομείς συνεργασίας, όπως βιομηχανικών μεταλλικών εξαρτημάτων , κατασκευές containers, IT technology , τροφίμων , και κατασκεύες ηλεκτρικών βιομηχανικών πινάκων.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι πλέον υπάρχει τεράστιο εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον για συνεργασία ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων κάτι που αναγνωρίστηκε ευρέως μέσω της στήριξης που παρέχει στους ενδιαφερόμενους το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο εμπορίου και οικονομίας και για αυτό το λόγο συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με στόχο την πλήρη ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Ελληνο-Ινδικού επιμελητηρίου που πραγματοποίησε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.