ΦΑΡΜΑΚΟ

Τα επιστημονικά δεδομένα των Διεθνών Διαβητολογικών Συνεδρίων στα Diabetes Congress Highlights 2019

Τα επιστημονικά δεδομένα των Διεθνών Διαβητολογικών Συνεδρίων στα Diabetes Congress Highlights 2019
Ο κ. Σπύρος Φιλιώτης
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά, σημαντικών επιστημόνων υγείας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Diabetes Congress Highlights 2019".

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στη διαχρονική δέσμευσή της για υποστήριξη της εκπαίδευσης και ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας στην Ελλάδα, προχώρησε και φέτος σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία για πέμπτη συνεχή χρονιά στη διοργάνωση των "Diabetes Congress Highlights 2019", το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η επιστημονική κοινότητα έχει αγκαλιάσει θερμά το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015 με πρωτοβουλία της Φαρμασέρβ-Λίλλυ και έχει γίνει πλέον ένας θεσμός ευρύτατης αποδοχής στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών που ασχολούνται με τη διαχείριση του Σακχαρώδους διαβήτη.

Τα "Diabetes Congress Highlights 2019" αποτελούν μία επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων από τα Διεθνή Διαβητολογικά Συνέδρια του 2019 των Επιστημονικών Εταιρειών ADA (Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία), EASD (Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία) και ISPAD (Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικού και Εφηβικού Διαβήτη). Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.) συνέστησε επιστημονικές Ομάδες, τα μέλη των οποίων παρακολούθησαν τα παραπάνω συνέδρια. Στη συνέχεια, οι επιστημονικές αυτές ομάδες, σε συνεργασία και με άλλα μέλη της Ε.Δ.Ε, συνέταξαν, επιμελήθηκαν και παρουσίασαν στην Ελληνική Ιατρική Κοινότητα, τα επιλεγμένα από την Ε.Δ.Ε επιστημονικά δεδομένα.

Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε ο Καθηγητής Παθολογίας & Μεταβολικών παθήσεων και Πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Γεώργιος Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε εμφατικά τη μεγάλη σημασία του να καθίστανται οι νέες επιστημονικές ανακοινώσεις των διεθνών διαβητολογικών συνεδρίων προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, ο οποίος υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας να συμβάλλει ουσιαστικά στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας της χώρας μας.

Η συμμετοχή των επιστημόνων υγείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τη φετινή εκδήλωση παρακολούθησαν 250 ιατροί που ασχολούνται με τη διαχείριση του διαβήτη στο χώρο της κεντρικής εκδήλωσης και άλλοι 500 ιατροί διαδικτυακά μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από ιδιωτικές συσκευές (smartphones και tablets).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις