ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: ΕΟΠΥΥ - Επεκτείνεται η παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους με ραντεβού

Κορονοϊός στην Ελλάδα: ΕΟΠΥΥ - Επεκτείνεται η παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους με ραντεβού
INTIME NEWS

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα εφαρμογής της παράδοσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους με ραντεβού. Το μέτρο προς το παρόν υλοποιείται στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, για την παράδοση φαρμάκων σε ασφαλισμένους που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, διεκπεραιώθηκαν όλα τα ραντεβού που μπορούν να υλοποιηθούν ημερησίως, ενώ για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (23 και 24/03/2020) έχουν προγραμματιστεί περισσότερα ραντεβού. Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση που έχει το μέτρο στους ασφαλισμένους, οδηγεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η υλοποίησή του και στη Θεσσαλονίκη, στο Φαρμακείο επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, καθώς και η εξυπηρέτηση παραπάνω ραντεβού ημερησίως.

Ωστόσο, το τελευταίο διήμερο παρατηρήθηκαν και ουρές σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Μόνο στα φαρμακεία του Οργανισμού στην Αττική, χθες Πέμπτη (19/03/2020), εκτελέστηκαν πάνω από 4.500 συνταγές, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποδίδει τη δημιουργία ουρών στη μεγάλη προσέλευση μεν, αλλά και στο γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι μπαίνουν μέσα στα φαρμακεία μόνο όταν εξυπηρετούνται. Για την προστασία τους από τη μετάδοση του νέου κορονοϊού περιμένουν στους χώρους εκτός των φαρμακείων και έτσι δημιουργούνται ουρές. Κάθε ένας από τους ασφαλισμένους προσκομίζει 3 συνταγές, αφού επιτρέπεται η εκτέλεση 3μηνων συνταγών. Η αναμονή τους δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο, τα 20 λεπτά, επισημαίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σε κάθε περίπτωση τα φαρμακεία του Οργανισμού θα παραμείνουν ανοιχτά, ακόμα και με προσωπικό ασφαλείας αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η προστασία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δώσαμε το πράσινο φως, για την εκτέλεση των 3μηνιαίων συνταγών, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να μην ταλαιπωρούνται κάθε μήνα για να έρθουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό σύντομα θα επεκτείνουμε το μέτρο των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κλείνουν Πεδίον του Άρεως, Αττικό Άλσος, πρόσβαση στον Υμηττό

Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται 400 Έλληνες από το Λονδίνο - Αυστηρά μέτρα στο αεροδρόμιο

Κορονοϊός: Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις