ΦΑΡΜΑΚΟ

Συναγερμός στον ΕΟΦ για επικίνδυνο προϊόν – Διακινείται στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός στον ΕΟΦ για επικίνδυνο προϊόν – Διακινείται στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS

Μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία περιέχει ένα προϊόν που προωθείται ως φυτικό και διακινείται από εταιρείες στη Θεσσαλονίκη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης.

Το προϊόν προωθείται ως φυτικό αφροδισιακό, σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των Βελγικών Αρχών διαπιστώθηκε ότι περιέχει τη μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

Η παρούσα απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας και σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής απόφασης απαγόρευσης, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2019 και αφορούσε την εταιρεία Taste Hellas LTD.

Τώρα, επισημαίνεται ότι η μία ακόμα εταιρεία, η Herbs n Beauty, καθώς και ένα κατάστημα (Αβράμογλου) οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών. Οι δύο εταιρείες και το κατάστημα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κύπρο: Πατέρας δολοφόνησε σύζυγο και παιδί – Επιτέθηκε με μαχαίρι και στον δεύτερο γιο

Ροή Ειδήσεων