ΦΑΡΜΑΚΟ

Αξιολόγηση νέων φαρμάκων εντός 6-8 μηνών – PIF: Σημαντική η συμβολή του προέδρου του ΕΟΦ

ΕΟΦ
INTIME NEWS

Tο σημαντικό έργο της Επιτροπής Διαπραγματευσης Τιμών Φαρμάκων και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, αναγνωρίζουν οι εκπρόσωποι του PhRMA Innovation Forum (PIF). Ο πρόεδρος του ΕΟΦ και πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Φιλίππου, δεσμεύεται από την πλευρά του, ότι οι διαδικασίες αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης νέων φαρμάκων, θα ολοκληρώνονται σε συντομότερο χρόνο το επόμενο διάστημα.

Τα μέλη του Δ.Σ του PhRMA Innovation Forum Έλενα Χουλιάρα, Άκης Αποστολίδης, Andreas Pollner, η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του PIF Μαριάντζελα Οικονομοπούλου και η Market Access Director της Abbvie, Πένυ Ρέτσα πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον κ. Φιλίππου.

Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, συζητήθηκαν τα πεπραγμένα της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων. Το φόρουμ, που εκπροσωπεί 25 πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της διαδικασίας αξιολόγησης με απώτερο σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα. Σύμφωνα με το φόρουμ, μια αποτελεσματική διαδικασία διαπραγμάτευσης αναγνωρίζει την αξία των νέων προϊόντων και καταδεικνύει βιώσιμες και ανταποδοτικές επιλογές για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών, διασφαλίζοντας παράλληλα ζωτικό χρηματοδοτικό χώρο για την καινοτομία. Οι προτάσεις αυτές του PIF έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες επιτροπές. Η πλειονότητα των προτάσεων έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του ΕΟΦ, προσθέτει το PIF.

Ο κ. Φιλίππου δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης σε διάστημα έξι έως οχτώ μηνών από την κατάθεση του φακέλου, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη αυτή, η κυρία Χουλιάρα τόνισε εκ μέρους του PIF ότι: «Η λειτουργία της Επιτροπής είναι μείζονος σημασίας για την αποζημίωση των νέων σκευασμάτων και την ενίσχυση της καινοτομίας προκειμένου τα καινοτόμα σκευάσματα να φτάνουν το συντομότερο δυνατόν στον Έλληνα ασθενή. Δεδομένου της προεξέχουσας θέσης του ΕΟΦ και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ως φορέων στο σύστημα υγείας, η συμβολή του κ. Φιλίππου στη συνολική αξιολόγηση και υιοθέτηση των προτάσεων είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτόν το λόγο, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι προτάσεις του PIF βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον κ. πρόεδρο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό