Συνάντηση Πιερρακάκη - ΣΦΕΕ για την ψηφιοποίηση του κλάδου του φαρμάκου

Newsbomb

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο πλαίσιο του 5ου Executive Briefing του ΣΦΕΕ.

Οι Γενικοί Διευθυντές των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) είχαν συνάντηση την Τετάρτη (22/06/2022) με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας και κυρίως του φαρμάκου. Την εισηγητική παρουσίαση "Digital Transformation of the Healthcare sector", έκανε η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte.

Ο κ. Πιερρακάκης και τα μέλη του ΣΦΕΕ συμφώνησαν για την ανάγκη περαιτέρω ψηφιακού μετασχηματισμού της υγείας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, με έμφαση στην πρόληψη και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας στον φαρμακευτικό κλάδο. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η διασύνδεση των βάσεων δεδομένων και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων.

H εκδήλωση αποτέλεσε το 5ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ, που καθιερώνει μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου και της Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved