ΦΑΡΜΑΚΟ

Συνάντηση με τον Κουρουμπλή ζητά ο ΠΦΣ για την ομαλή διακίνηση φαρμάκων

Συνάντηση με τον Κουρουμπλή ζητά ο ΠΦΣ για την ομαλή διακίνηση φαρμάκων

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, σχετικά με την ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

Ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι το προηγούμενο διάστημα «ο φαρμακευτικός κλάδος που εκπροσωπείται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, συμπεριφέρθηκε με υπευθυνότητα και με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας μας».

Δεδομένης, όμως, της παρατεινόμενης αβεβαιότητας «αρχίζουν και πληθαίνουν κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

«Πιο συγκεκριμένα διογκώνεται καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα , πολλές φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς. Παράλληλα δεχόμαστε καταγγελίες συναδέλφων ότι το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς».

Ως εκ τούτου, ο ΠΦΣ ζητά από τον υπουργό Υγείας να συγκαλέσει συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, «για να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική τη λειτουργία, της ήδη βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου».