ΦΑΡΜΑΚΟ

Κλειστά και σήμερα Τρίτη τα φαρμακεία

Κλειστά και σήμερα Τρίτη τα φαρμακεία

Για δεύτερη ημέρα σήμερα (27/10) παραμένουν κλειστά τα φαρμακεία, μετά την απόφαση για 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που πήρε ομόφωναη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.

Οι πολίτες μπορούν, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων να εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Χθες, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.

Αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο, τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνο Κούβαρη και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, Σεραφείμ Ζήκα, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας (26/10) με τον υπουργό, η οποία απέβη άκαρπη.

Σχετικές ειδήσεις