ΦΑΡΜΑΚΟ

Φάρμακα σε καρκινοπαθείς παρέδωσε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Φάρμακα σε καρκινοπαθείς παρέδωσε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο «Λαϊκό» με τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι δεν έκαναν τις προγραμματισμένες χημειοθεραπείες τους, λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Το ΜΚΙΕ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, παρέδωσε την Τετάρτη (13/01/2016) ογκολογικά σκευάσματα τα οποία διέθετε, από αυτά που φθάνουν στο ιατρείο από τις δωρεές πολιτών, που δεν τα χρειάζονται πλέον.

Φυσικά δεν επιλύεται με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα, τονίζει το ΜΚΙΕ σε ανακοίνωσή του. «Οι ευθύνες είναι μεγάλες και πρέπει να αποδίδονται επιτέλους σε αυτό τον τόπο. Είναι όμως αδύνατο για εμάς να ξέρουμε ότι έχουμε αυτά τα φάρμακα στα ράφια και αυτοί που τα χρειάζονται δεν μπορούν να τα έχουν. Η ενεργητική συνδρομή μας αποτελεί ουσιαστικό καταγγελτικό λόγο, αφού αναδεικνύει περίτρανα το πρόβλημα.

Το ΜΚΙΕ είναι βέβαιο ότι θα κάνει και τη νέα χρονιά ό,τι μπορεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων αυτών που έχουν ανάγκη. Και παράλληλα θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα, μαζί με άλλους φορείς (Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης , Συλλόγους ασθενών και την κοινωνία), για ένα υγιές και δωρεάν σύστημα Δημόσιας Υγείας, προσβάσιμο από όλους».

Σχετικές ειδήσεις