ΥΓΕΙΑ

Ένας ακόμα ασθενής κατέληξε περιμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ

Ένας ακόμα ασθενής κατέληξε περιμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη (12/01/2016) ένας ασθενής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίες περίμενε διασωληνομένος σε κοινό θάλαμο, να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την έλλειψη κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η οποία κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ο ΙΣΑ υπενθυμίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει τα 50 άτομα την ημέρα, προειδοποιώντας ότι πολλά θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, αναβάλλονται δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για ν ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της».

Σχετικές ειδήσεις