ΠΦΣ: «Άφαντος» ο υπουργός Υγείας για τους φαρμακοποιούς

ΠΦΣ: «Άφαντος» ο υπουργός Υγείας για τους φαρμακοποιούς

Κλειστή είναι η πόρτα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τους 11.000 φαρμακοποιούς και τα προβλήματα που τους απασχολούν, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

«Από τα τέλη Μαρτίου, οπότε ο ΠΦΣ είχε την τελευταία συνάντηση μαζί του, ο υπουργός σαν να αρνείται να μας ξαναδεί τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες του κλάδου, όπως π.χ. η ρύθμιση του ωραρίου και το ζήτημα με τα ΜΥΣΥΦΑ» αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και συνεχίζει:

«Σε ρόλο "φαντομά" ο αρμόδιος υπουργός, τον βλέπουμε να επισκέπτεται νοσοκομεία της χώρας με απίστευτα προβλήματα – και καλά κάνει – συναντά σωματεία και κλάδους της υγείας που επιθυμεί, έχει κλειστή όμως την πόρτα του για τους 11.000 φαρμακοποιούς και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το κριτήριο των επιλογών του υπουργού, γνωρίζουμε όμως ότι όπου υπάρχουν προβλήματα δεν πρέπει απλά να διαπιστώνονται, αλλά και να λύνονται. Με κλειστές πόρτες και αναπάντητες κλήσεις κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να βρει τη λύση του, εκτός αν πάμε σε λογικές τύπου "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".

Περιμένουμε από τον κ. Ξανθό απάντηση και συνάντηση» καταλήγουν οι φαρμακοποιοί.