ΦΑΡΜΑΚΟ

Λουράντος: Αδιάβαστος και μη αντικειμενικός ο Λεβέντης για τα φαρμακεία

Λουράντος: Αδιάβαστος και μη αντικειμενικός ο Λεβέντης για τα φαρμακεία

Ποιο είναι πιο «ανοιχτό επάγγελμα», του φαρμακοποιού ή του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, είναι σε ελεύθερη μετάφραση το ερώτημα που θέτει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, στον Βασίλη Λεβέντη, σε μία ανακοίνωσή του γεμάτη σκληρή κριτική και «μπηχτές».

Αφορμή για τα σχόλια του κ. Λουράντου στάθηκε η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», τη Δευτέρα 30 Μαΐου, για τα φαρμακεία.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται να έχει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Παρακολουθήσαμε τη στωικότητα με την οποία επιχειρηματολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το πώς το φαρμακευτικό επάγγελμα δεν είναι δήθεν ανοικτό, αποσιωπώντας βέβαια πως ο ίδιος φρόντισε να διαθέσει μια εκλόγιμη θέση στον γιο του στην Α΄ Αθηνών» αναφέρει ο κ. Λουράντος και συνεχίζει:

«Δεν αμφισβητούμε την αξιοσύνη του γιου του κ. Λεβέντη, αλλά όταν οι έδρες που καταλαμβάνει το κόμμα του είναι λιγοστές, τότε ευλόγως τίθεται το ερώτημα αν αυτό συνιστά προνομιακή μεταχείριση ή όχι, υπέρ του συγγενικού του προσώπου.

Επιπλέον δε, διαφεύγει του κ. Λεβέντη ότι οι αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων δεν ισχύουν από το 2014. Δηλαδή μπορεί κάλλιστα να ανοίξουν δύο φαρμακεία ακόμα και μεσοτοιχία.

Άρα κ. Λεβέντη είστε αδιάβαστος.

Και μια και αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης των τιμών εάν ορισμένα φάρμακα πάνε στα σουπερ μάρκετ προβάλλοντας το επιχείρημα "πως αν είστε πιο φθηνοί θα το αγοράσουμε από εσάς", θα θέλαμε να του γνωρίσουμε πως οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στηρίζονται στην μέθοδο της εύκολης και γρήγορης αγοράς, με τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για την δημόσια υγεία.

Και επειδή και πάλι είναι αδιάβαστος ο κ. Λεβέντης, θα του υπενθυμίσουμε ότι με την πώληση πια των φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ, οι τιμές θα αυξηθούν παντού. Και οι όποιες μειώσεις θα έλθουν επί των υψηλοτέρων τιμών που θα είναι φυσικά πολλαπλάσιες των αρχικών.

Σεβόμαστε την ιδιότητα του κ. Λεβέντη, αλλά πριν μιλήσει για μια τάξη επιστημόνων επαγγελματιών όπως είναι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι ενημερωμένος αλλά και αντικειμενικός» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι ο κ. Λεβέντης έχει εκφράσει και στο παρελθόν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο κ. Λουράντος καταλήγει, τονίζοντας: «Άρα και πάλι κ. Λεβέντη είστε αδιάβαστος. Ελπίζουμε ότι, κατόπιν των ανωτέρω, θα επανορθώσει και την επόμενη φορά θα φροντίσει να έχει ενημερωθεί, ως οφείλει, πριν εκφραστεί δημοσίως περί των φαρμακείων. Μέχρι τότε όμως, διατηρούμε ακέραια το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσουμε "ανενημέρωτο και μη αντικειμενικό"».

Ρoή Ειδήσεων