Σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»

Σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ελπίδα μέσα από τη δωρεά φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών σε Δομές Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη χάρισε για ακόμα μία φορά η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε».

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από τη Ρόδο, τη Φλώρινα και τα Ιωάννινα, με στόχο να υποστηρίξει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, και ιδιαίτερα παιδιά, που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Σκοπός της επίσκεψης των Προέδρων του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ Dr. Αντώνιου Αυγερινού και Πασχάλη Αποστολίδη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, ήταν η διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικού υλικού σε 81 μαθητές των Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό & Γυμνάσιο) και σπουδαστές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης. Το ταξίδι του «προΣfEEρουμε» συνεχίστηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στην πόλη της Ξάνθης, όπου η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ επισκέφθηκε το Παράρτημα ατόμων με αναπηρία Ξάνθης, στο οποίο και διατέθηκε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Τη Δομή επισκέπτονται καθημερινά και παρακολουθούν εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, 44 παιδιά με αναπηρίες ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί Οικοτροφείο που φιλοξενεί παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές.

Και στις δύο δράσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη καθοριστική ήταν η συμβολή των Προέδρων, των μελών των Δ.Σ. και των Εθελοντών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποίησαν και στις δύο πόλεις εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό και τους γονείς των μαθητών των ανωτέρω ιδρυμάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα αγωγής υγείας και προσφοράς, σύμφωνα πάντα με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των τοπικών αρχών και του κοινού, οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ παραχώρησαν κοινές Συνεντεύξεις Τύπου. Ο κ. Αποστολίδης, αισιόδοξος από την απρόσκοπτη συνέχεια του ταξιδιού, δήλωσε σχετικά: «Σε μια δύσκολη εποχή η κοινωνική πρωτοβουλία του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να ενώσει την πατρίδα μας μέσα σε μία αγκαλιά αλληλεγγύης. Το ταξίδι συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς το Καστελόριζο και τη Λήμνο». Ο κ. Αυγερινός υπογράμμισε ότι: «Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στις ακριτικές πόλεις της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, μας γεμίζει με αισιοδοξία. Αρκεί το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα των συμπολιτών μας, η μεγάλη αγκαλιά και η αγάπη με την οποία μας υποδέχονται οι μικροί φίλοι μας, για να υπερνικήσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας. Αυτό άλλωστε είναι το σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ του σημερινού πραγματικού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Αξίζει να τονιστεί ότι στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» εκτός από τον ίδιο τον Σύνδεσμο συμμετείχαν με δωρεές οι εταιρίες μέλη του: Leo, Merck, Pharmaserve-Lilly, Sanofi και Vianex, καθώς και η Apivita.

PHOTO GALLERY