ΦΣΘ: Κανένας κίνδυνος πώλησης πλαστών φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία

ΦΣΘ: Κανένας κίνδυνος πώλησης πλαστών φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία

Τα φάρμακα τα οποία διατίθενται από τα φαρμακεία της χώρας μας είναι απολύτως ασφαλή, καθώς το διπλό barcode που υπάρχει στις συσκευασίες των σκευασμάτων αποκλείει οποιαδήποτε απόπειρα να περάσει στη νόμιμη αλυσίδα πώλησης στην Ελλάδα κάποιο πλαστό φάρμακο.

Αυτό διευκρίνισε ο νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσης Ευγενίδης, με αφορμή την παρερμηνεία από ορισμένα ΜΜΕ και τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σχετικά με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (ΚΟΕΦ), Αρτούρος Ισσέγιεκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Ψευδεπίγραφα φάρμακα: Η Ευρώπη θωρακίζεται» στο 17ο συνέδριο-έκθεση PHARMA point.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πώλησης πλαστών φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία, τα οποία είναι απολύτως προστατευμένα με τη χρήση του διπλού barcode που υπάρχει στα αυτοκόλλητα κουπόνια όλων ανεξαιρέτως των φαρμάκων» επισημαίνει ο κ. Ευγενίδης.

Στην ομιλία του ο κ. Ισσέγιεκ είχε επισημάνει ότι έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, πως γενικότερα τα πλαστά φάρμακα βρίσκουν τρόπο και καταλήγουν ακόμη και σε φαρμακεία, χωρίς ωστόσο αυτό να αφορά τα ελληνικά φαρμακεία.