ΦΑΡΜΑΚΟ

Αποχωρεί από την προεδρία του ΦΣΘ ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Αποχωρεί από την προεδρία του ΦΣΘ ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Μετά από 19 χρόνια στο «τιμόνι» του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης πλέον εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας από τη θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τον κ. Θεοδοσιάδη τίμησε η φαρμακευτική κοινότητα σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο του 17ου συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (15/10/2017) με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, βουλευτές, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και καθηγητές, συνεργάτες, φαρμακοποιοί από συλλόγους όλης της χώρας και φίλοι έδωσαν το «παρών» αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη πορεία του και την ανεκτίμητη πολυετή προσφορά του στην προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των φαρμακοποιών. Όλοι εξήραν την προσωπικότητα του Κυριάκου Θεοδοσιάδη, τον οποίο χαρακτήρισαν μάχιμο, δημιουργικό, δραστήριο, επίμονο, αποφασιστικό και με καθαρή σκέψη. Βαθιά συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΦΣΘ, ο οποίος λύγισε αρκετές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του, ειδικά όταν αναφερόταν στη σύζυγό του Ρένα και τον γιο του Κωνσταντίνο, οι οποίοι ήταν και παραμένουν το στήριγμά του.

fsth1

«Η ιδιότητά μου ως προέδρου του ΠΦΣ απαιτεί πολλές ώρες και ημέρες απουσίας από τη Θεσσαλονίκη. Από χαρακτήρα τελειομανής, δεν μπορώ να είμαι και εδώ και εκεί. Ούτε θέλω να είμαι μισός πρόεδρος εδώ και μισός εκεί. Αυτό επιβάλλει να παραδώσω την προεδρία του ΦΣΘ και θα κινήσω αύριο (σ.σ. σήμερα) τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Αφήνω τη θέση του προέδρου για να ασχοληθώ με τον κλάδο από μία θέση με μεγαλύτερη δυναμική, εμβέλεια, δυνατότητα συμβολής στο συμφέρον του κλάδου. Ωστόσο, θα παραμείνω στο Δ.Σ. του ΦΣΘ μέχρι να ολοκληρωθεί η τριετία για την οποία με εκλέξατε. Θα είμαι ενεργό μέλος αυτού του Δ.Σ. και θα είμαι δίπλα σας για πάρα πολλούς λόγους, αλλά και για ακόμη έναν: για να στηρίξω το νέο πρόεδρο. Ο διάδοχός μου έχει δύσκολη αποστολή. Όμως έχει την ικανότητα να συνεχίσει και να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη» τόνισε.

Ο κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. να αναλάβει την προεδρία ο στενότερος συνεργάτης και πολύτιμος φίλος του, Διονύσης Ευγενίδης, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας του Συλλόγου εδώ και 16 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευγενίδης δήλωσε: «Η απόφαση του Κυριάκου Θεοδοσιάδη να αποχωρήσει, μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για όλα όσα μας κληροδοτεί και τα οποία κατέστησαν το Σύλλογό μας συμπαγή, ισχυρό, ενωμένο, αγωνιστή και φυσικά πρωτοπόρο. Έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Όλοι εμείς που τον διαδεχόμαστε, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε το ίδιο ψηλά τον πήχη και να τον ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα εάν κάτι τέτοιο είναι βεβαίως δυνατό. Η θέλησή μας και η πίστη μας θα νικήσουν».

Ρoή Ειδήσεων