Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΦΑΡΜΑΚΟ

Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν την υποψηφιότητα της Αθήνας για τον EMA με ένα βίντεο

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

Η ιστορία, η γνώση, η κουλτούρα του ελληνικού φαρμάκου, των φορέων και των Ελλήνων επιστημόνων πρωταγωνιστούν στο βίντεο που δημιούργησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Αθήνας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) από το Λονδίνο.

«Η παρουσία ενός Οργανισμού με ευρωπαϊκό κύρος και εμβέλεια στη χώρα μας, θα δώσει νέα πνοή στον Τομέα της Υγείας και του Φαρμάκου στην Ελλάδα. Σήμερα, ο ΕΜΑ έχει την έδρα του στο Λονδίνο και η μετεγκατάστασή του κρίνεται αναγκαία λόγω του Brexit, ενώ τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε.Ε. για την επιλογή της νέας έδρας του είναι αυστηρά και έχουν βάλει ψηλά τον πήχη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας ως λειτουργοί της Υγείας, να στηρίξουμε την Πολιτεία σε ένα εθνικό θέμα, η αίσια έκβαση του οποίου θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας».

Η δημιουργία του βίντεο εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του ΠΦΣ, ο οποίος το επόμενο διάστημα σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου -σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς υγείας- για θέματα πρόληψης και δημόσιας υγείας, όπως ο εμβολιασμός.

Δείτε το βίντεο στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr