ΦΑΡΜΑΚΟ

ΣΦΕΕ: Στην ίδια πλευρά φαρμακευτικός κλάδος και Πολιτεία

ΣΦΕΕ: Στην ίδια πλευρά φαρμακευτικός κλάδος και Πολιτεία

Στη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και στη συνεργασία επιμένει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), επιχειρώντας να ρίξει γέφυρες συνεννόησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της απόσυρσης του ογκολογικού σκευάσματος για το μεταστατικό μελάνωμα από τη θετική λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων, ήταν η απόρριψη του σχετικού αιτήματος της φαρμακευτικής εταιρείας Roche από τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, για λόγους δημόσιας υγείας.

Πολιτεία και φαρμακευτικός κλάδος θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά, με πραγματική διάθεση κατανόησης, επισημαίνει ο ΣΦΕΕ, με σημερινή (15/11/2017) του ανακοίνωση. Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι παραμένει προσηλωμένος στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των εταιρειών-μελών του και του δικαιώματός τους να λειτουργούν σε ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στην Ελλάδα σε καινοτόμα φάρμακα με προστιθέμενη θεραπευτική αξία, ο ΣΦΕΕ επαναλαμβάνει, τέλος, την ανάγκη συνεργασίας, ώστε να διατηρηθεί και σήμερα και στο μέλλον το δικαίωμα όλων των ασθενών στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες που η επιστημονική πρόοδος τους προσφέρει.

Σχετικές ειδήσεις