ΦΑΡΜΑΚΟ

Μάνδρα Αττικής - Σύμη: Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων φαρμακοποιών από τον ΦΣΘ

Μάνδρα Αττικής - Σύμη: Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων φαρμακοποιών από τον ΦΣΘ

Ομόφωνη απόφαση να στηρίξει έμπρακτα τους φαρμακοποιούς που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Συγκεκριμένα, ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους 5.000 ευρώ για τους φαρμακοποιούς στη Μάνδρα Αττικής και στη Σύμη του νομού Δωδεκανήσου, οι οποίοι είδαν τα φαρμακεία τους να χάνονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Επιπλέον, σήμερα ο ΦΣΘ απέστειλε και δύο επιστολές –μία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και μία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου- ζητώντας από τους δύο προέδρους των Συλλόγων ενημέρωση για τον αριθμό των φαρμακείων τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και για το μέγεθος αυτών των ζημιών, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή κατανομή του παραπάνω ποσού.

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης συμπάσχουν με τους πληγέντες συναδέλφους τους, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή της φύσης. Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που διακρίνει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να ενισχύσει οικονομικά τους πληγέντες σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα φαρμακεία τους και στην επιτάχυνση της επαναλειτουργίας τους» τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στόχος αυτής της κίνησης του ΦΣΘ είναι να συμβάλει και στο να μη μείνουν χωρίς φάρμακα οι δημότες των περιοχών που επλήγησαν, οι οποίοι περνούν δύσκολες ώρες.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων