Η Κ. Παπακώστα στο «1ο Ελληνικό Forum γυναικών στην Ογκολογία»

Η Κ. Παπακώστα στο «1ο Ελληνικό Forum γυναικών στην Ογκολογία»

Την ανάγκη για βέλτιστη πρόληψη και προαγωγή της υγείας των γυναικών τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Ελληνικό Forum γυναικών στην Ογκολογία, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η υφυπουργός χαιρετίζοντας την εκδήλωση των γυναικών επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ογκολογίας επεσήμανε:

«Διετέλεσα για 10 χρόνια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων του κόμματός μου, αλλά και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την ''Ισότητα, τη Νεολαία και τα δικαιώματα του ανθρώπου'' και ασχολήθηκα σε βάθος με ζητήματα ισότητας των φύλων σε όλους τους χώρους. Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η καταξίωση μιας γυναίκας σε έναν επιστημονικό χώρο».

Και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες αποτελούμε υγιή πρότυπα στην κοινωνία και συνιστούμε πολύτιμους ανθρώπινους παραγωγικούς πόρους, τους οποίους οφείλουμε να μην αφήνουμε ανεκμετάλλευτους. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, οι γυναίκες όταν αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης, έχει ως αποτέλεσμα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, την ομαλότερη και σταθερότερη ανάπτυξη των τομέων που μας ανατίθενται, την πιο ζυγισμένη και ισορροπημένη λήψη αποφάσεων, τη μεγαλύτερη προσοχή στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στους εργαζομένους και την ανάδειξη μιας πιο οικογενειακής διαχείρισης, προωθώντας μάλιστα και άλλες αξίες και όχι μόνο το κέρδος».

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε και στις δράσεις που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και τους Διοικητές των νοσοκομείων, σχετικά με την πρόληψη της υγείας των γυναικών, κατά του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Επεσήμανε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν, ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.

Η υφυπουργός Υγείας συμμετέχει στην Κοινωνική Επιτροπή του Forum, με στόχο την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ογκολογίας, αλλά και των γυναικών ασθενών με καρκίνο.