ΥΓΕΙΑ

Ο ΟΠΑΠ αλλάζει την εικόνα των δύο νοσοκομείων παίδων της Αθήνας

Ο ΟΠΑΠ αλλάζει την εικόνα των δύο νοσοκομείων παίδων της Αθήνας

Δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια των νέων έργων ανακαίνισης.

Μια νέα σελίδα έχει γυρίσει για τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας μας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Τα σημαντικά έργα ανακαίνισης που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ από τον Απρίλιο του 2014 έχουν ήδη αλλάξει ριζικά την εικόνα των δύο νοσοκομείων, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μικρούς ασθενείς.

Δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι, στους οποίους θα προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις, παραδόθηκαν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Στην τελετή εγκαινίων παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’.

Ο ΟΠΑΠ υλοποιεί το έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Στους δύο ορόφους έγιναν όλες οι απαραίτητες κτηριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες του έκτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.600 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 59 κλινών. Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η νοσηλευτική μονάδα του τετάρτου ορόφου της Α’ πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 30 κλινών. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων.

Δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια:

Σχετικές ειδήσεις