«Θρίλερ» στην Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρή 19χρονη στο σπίτι της

Την αναζητούσαν οι δικοί της από χθες…

Live Chat Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη «μάχη» του…

Απίστευτο: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική για «φέσια» 32 εκατ. ευρώ

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Ως ένας…

Αυτός είναι ο 53χρονος οδηγός απορριμματοφόρου που σκοτώθηκε στα Άνω Λιόσια

Τροχαίο δυστύχημα | απορριμματοφόρο: Θλίψη έχει σκορπίσει…

Εικόνες απόγνωσης στις ΗΠΑ: Συγγενείς αγνοουμένων αναζητούν τους δικούς τους κάτω από τις στάχτες

Συγγενείς και επιζώντες της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία…

Συνάντηση Ξανθού – ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Συνάντηση Ξανθού – ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Τα νοσοκομεία λειτουργούν με οριακή στελέχωση και κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» η λειτουργία τους, αν απολυθούν οι 12.000 εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, τόνισε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Η ΠΟΕΔΗΝ είχε προκηρύξει για σήμερα, Τετάρτη (12/07/2017), στάση εργασίας στην Αττική και απεργία στην περιφέρεια, για τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Ξανθό.

Ο υπουργός Υγείας είπε στους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν 30/09/2017 με τρία έτη υπηρεσίας, ανανεώνονται έως 31/12/2018, όπως επίσης και οι συμβάσεις του λοιπού επικουρικού προσωπικού που λήγουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων επικουρικού προσωπικού των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται άνω του 24μηνου και ο υπουργός δεσμεύτηκε να παρέμβει.

Στο αίτημα για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ο κ. Ξανθός σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είπε, ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα αντιμετωπιστούν όπως και οι άλλοι συμβασιούχοι του Δημοσίου και υπάρχει σκέψη για κάποια επιπλέον μοριοδότηση σε μελλοντικές προκηρύξεις.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα, μέσω ΟΑΕΔ 1.100 θέσεις, ενώ όσον αφορά το εργολαβικό προσωπικό, είπε ότι «θα περάσει διάταξη-τροπολογία στο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που θα ψηφιστεί έως 4 Αυγούστου και θα εξασφαλίζει την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων με συμβάσεις έργου ή εργασίας» και επανέλαβε ότι πολιτική βούληση του υπουργείου είναι η εκδίωξη των εργολάβων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)