Συνάντηση για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας στο υπουργείο Υγείας

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

Συνάντηση για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας στο υπουργείο Υγείας
INTIME NEWS

Τα προβλήματα που απασχολούν τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας συζήτησε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Π.Ε.Μ.Η.Ν.) σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (06/08/2019).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΜΗΝ συζητήθηκαν τα άμεσα αιτήματα του κλάδου τα οποία είναι:

- Για τις οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) η δυνατότητα διενέργειας των ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων όπως έχει ήδη γνωμοδοτήσει το ΚΕΣΥ και ο ΕΟΦ.

- Καθορισμός Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων για όλες τις πράξεις και τις θεραπευτικές διαδικασίες όλων των ειδικοτήτων και δυνατότητα συμβάσεων των αντίστοιχων Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας με τον ΕΟΠΥΥ.

- Διασφάλιση της λειτουργίας των υφιστάμενων ΜΗΝ μικτού, χειρουργικού ή και παθολογικού τομέα οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί στο πλαίσιο του Νόμου 4025/2011 και για τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νομοθεσία.

- Χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ΜΗΝ μικτού, χειρουργικού ή και παθολογικού τομέα για τις ειδικότητες των οποίων δεν έχουν εκδοθεί νέες τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας. Με τις τελευταίες τροποποιήσεις των νόμων, οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι γύρω στις 20-25 ανά την επικράτεια και με αναμονή έως και 5 έτη.

«Η στάση του υπουργού υπήρξε πολύ θετική, συμφωνήθηκε δε η δημιουργία μόνιμης επικοινωνίας μεταξύ της Ένωσης και του υπουργείου για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας» σημειώνει η ΠΕΜΗΝ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved