ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν την Προνοιακή Μονάδα Γλυφάδας - Με ΜΑΤ η μεταφορά των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ

Newsroom Newsroom

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν την Προνοιακή Μονάδα Γλυφάδας - Με ΜΑΤ η μεταφορά των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ
INTIME NEWS

Την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου εγκαλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την επιχείρηση «εκκένωσης» της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας, το βράδυ της Τρίτης (29/10/2019).

«Το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Τρίτης 29/10/2019 χωρίς καμία προετοιμασία η αστυνομία εισήλθε εντός της Προνοιακής Μονάδας βγάζοντας έξω τους εργαζόμενους, με διμοιρία των ΜΑΤ να παρατάσσεται στην είσοδο της Μονάδας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος της Μονάδας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας μαζί με την αστυνομία υποχρέωσαν εργαζόμενους με την απειλή της σύλληψης να ετοιμάσουν 22 περιθαλπόμενους για μεταφορά στις Μονάδες του Αιγάλεω και των Μελισσίων. «Οι περιθαλπόμενοι όλοι ΑΜΕΑ αν και αρνούνταν, έκλαιγαν, τους υποχρέωσαν Διοίκηση και Αστυνομία για τη μεταφορά τους. Με καρότσια και φορεία έγινε η μεταφορά τους. Ακόμη και τα μεσάνυχτα κουβαλούσαν αντικείμενα και υλικά από τη Μονάδα. Απαράδεκτες εικόνες. Τελικά μεταφέρθηκαν 22 περιθαλπόμενοι. Στη Μονάδα της Γλυφάδας παραμένουν 24 που ετοιμάζονται για μεταφορά στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας η οποία φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ. Ηλικιωμένοι ΑΜΕΑ θα φιλοξενούνται ΜΑΖΙ με παιδιά ΑΜΕΑ. Παγκόσμια πρωτοτυπία» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με το κλείσιμο της συγκεκριμένης Προνοιακής Μονάδας χάνονται 54 κλίνες περίθαλψης, τη στιγμή που η λίστα αναμονής βρίσκεται στον ένα χρόνο. Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Εργασίας προβάλλει «φτηνές» δικαιολογίες για «δήθεν ρήτρα 2 εκατ. ευρώ που θα εκπέσει ενάντια στο Δημόσιο. Η ρήτρα τέθηκε στα συμβόλαια μεταξύ των δύο ιδιοκτητών παλαιού και νέου και δεν αφορά το Δημόσιο. Η πρωτόδικη απόφαση που εκδόθηκε ορίζει ότι πρέπει να παραδοθεί το κτήριο στον ιδιοκτήτη, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Ασκήθηκε έφεση από την Προνοιακή Μονάδα εκδικάσθηκε και δεν εκδόθηκε ακόμη Απόφαση. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι πρέπει άμεσα να παραδοθεί το κτήριο για να μην πληρώσει τη ρήτρα το Δημόσιο;» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία θεωρεί επιβεβλημένη τη συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας και προτείνει μεταστέγασή της στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα, το οποίο στεγάζεται σε κτήριο 8.000 τ.μ. ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας.

Τέλος, καλεί τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, να απαντήσει εάν συμφωνεί με τις πρακτικές της υφυπουργού Εργασίας να μεταφέρει ηλικιωμένα ΑΜΕΑ, νύχτα, με ΜΑΤ και «να διαλύσει με το έτσι θέλω μία υπεραπαραίτητη Προνοιακή Μονάδα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved